Τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκαλεί η θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, με φόντο τη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, στο τέλος της οποίας ο Γ.Στουρνάρας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει μείωσή του.

«Μέσω του κ. Στουρνάρα η κυβέρνηση επέλεξε να στείλει τις Χριστουγεννιάτικες ευχές της στον ελληνικό λαό λέγοντας του πως αδιαφορεί πλήρως αν δεν μπορεί να ζεσταθεί και φέτος» ανέφερε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Το μήνυμα ήταν σαφές: Το πετρέλαιο και το ρεύμα θα παραμείνουν ακριβά και οποίος αντέξει» συνέχισε ο Π.Σκουρλέτης, για να καταλήξει: «Κύριε Σαμαρά και κύριε Στουρνάρα θα αντέξουμε. Θα αντέξουμε για να σας ανατρέψουμε».

Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Ν.Μαριάς ανέφερε πως «η συγκυβέρνηση, χαμένη στην αιθαλομίχλη, η συγκυβέρνηση συνεχίζει την ανάλγητη πολιτική της με το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης και παραδίδει τον εξαθλιωμένο ελληνικό λαό στο κρύο, βαθαίνοντας έτσι την ανθρωπιστική κρίση που πλήττει την πατρίδα μας».

«Η αιθαλομίχλη είναι έκφραση της ενεργειακής φτώχειας» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για όλους τους πολίτες που κρυώνουν. Η άρση της εξίσωσης φόρων του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης είναι πλέον απαραίτητη».

«Ταυτόχρονα χρειάζεται η χρηματοδότηση παρεμβάσεων ευρείας κλίμακας για την ενεργειακή αναβάθμιση του οικιστικού ιστού, την εξοικονόμηση ενέργειας και την οικονομική θέρμανση στις κατοικίες» καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του τόνισε ότι «από τη μία η κυβέρνηση μετατρέπει τη θέρμανση των λαϊκών οικογενειών σε είδος πολυτελείας και από την άλλη εμπαίζει το λαό με τα ψίχουλα του κοινωνικού τιμολογίου και του επιδόματος θέρμανσης».

«Για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης και την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών απαιτείται άμεσα να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ» υπογράμμισε το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook