Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη υποδέχεται τον νέο χρόνο και τιμά τον Πρέσβη της Κίνας κ. Du Qiwen, θερμό υποστηρικτή και ειλικρινή φίλο του Μουσείου, με μια εορταστική μουσική εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013, στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου.

Ο κ. Du Qiwen επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Μουσείο πριν από δύο χρόνια και, έκτοτε, υποστηρίζει ηθικά και έμπρακτα το έργο του Μουσείου. Με πνεύμα συνεργασίας και αγάπης πρωτοστάτησε στη διάδοση και προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην Κίνα με αποτέλεσμα να εδραιωθεί μια σταθερή και διαρκώς ευρυνόμενη εμπορική σχέση μεταξύ της Κρήτης και της Κίνας. Το ανήσυχο πνεύμα του, ο θαυμασμός και η εκτίμηση που τρέφει για το έργο του Νίκου Καζαντζάκη τον ώθησαν στην διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων και ενεργειών προς τιμή του Έλληνα συγγραφέα.

Συγκινητική είναι και η πρωτοβουλία και η θέλησή του να μεταφραστεί στο μέλλον η Οδύσσεια στα κινέζικα για να διατεθούν τα έσοδα και τα δικαιώματα στην ενίσχυση του Μουσείου. Στο πρόσωπό του αναγνωρίζουμε έναν πιστό υποστηρικτή και αληθινό θαυμαστή της Κρήτης και του Νίκου Καζαντζάκη.

Την εκδήλωση πλαισιώνει η Παιδική και Μικτή Χορωδία του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως που θα μας μεταδώσει το γιορτινό πνεύμα των ημερών με μελωδίες από την Ελληνική, Βυζαντινή και Δυτική Παράδοση. Στο πιάνο συνοδεύει η Λίλυ Δάκα.

Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων δημιουργήθηκε από την αγάπη και την αυθόρμητη δραστηριοποίηση των ανθρώπων της δημοτικής ενότητας Αρχανών – μιας διαχρονικά πολιτιστικά ενεργής περιοχής που έδινε πάντα σημασία στην ανάπτυξη των γραμμάτων και των τεχνών- στα τέλη της δεκαετίας του \’90.

Από τότε λειτουργεί αδιάκοπα με άμεση επικοινωνία με την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Το 2013 δημιουργείται και η Παιδική Χορωδία του Δήμου αποσκοπώντας στην καλλιέργεια της χορωδιακής μουσικής και του τραγουδιού στα παιδιά της περιοχής δίνοντας τους σωστές βάσεις και την ικανοποίηση της εσωτερικής ανάγκης τους να εκφραστούν μέσω των τεχνών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook