Υλικά

• 1 κιλό κάστανα
• 2,5 λίτρα ζωμός κοτόπουλο ή λαχανικών
• 150 γρ. πράσο, χοντροκομμένο
• 150 γρ. καρότα, χοντροκομμένα
• 100 γρ. σέλινο, χοντροκομμένο
• 80 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 20 ml. οξύμελο
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Χαράζουμε τα κάστανα και τα βράζουμε για 12 λεπτά μέσα σε αρκετό νερό. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και μόλις κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.

Σε πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 60 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ λίγο τα κάστανα προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά (καρότο, πράσο και σέλινο) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα, πάντα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Σβήνουμε με το οξύμελο, προσθέτουμε το ζωμό και βάζουμε τη σούπα να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Μόλις βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και την περνάμε μαζί με τα υγρά από το μπλέντερ, να γίνουν παχύρευστη κρέμα. Μόλις ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία την ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε γαρνίροντας με 1 κουταλιά χοντροκομμένα κάστανα (που έχουμε κρατήσει) και ραντίζοντας με το υπόλοιπο βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο.