Τουλάχιστον 12 νέα πρόσωπα, που έχουν λάβει μίζες για δέκα εξοπλιστικά προγράμματα, κατονομάζει στην αποκαλυπτική τετραήμερη απολογία του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, Αντώνης Κάντας.

Συνολικά, ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει λάβει 8,7 εκατ. ευρώ μίζες για τα προγράμματα αυτά, με τις δικαστικές αρχές να έχουν εντοπίσει και δεσμεύσει συνολικά περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ.

Εντός των επομένων ημερών θα κληθούν από τους ανακριτές και τους εισαγγελείς όλοι όσους κατονόμασε ο κ. Κάντας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Αντώνη Κάντα στο σκάνδαλο με τις μίζες εμπλέκονται ο Πάνος Ευσταθίου εκπρόσωπος της κατασκευάστριας γερμανικής εταιρείας STN ATLAS, ο Φάνης Λυγινός τραπεζίτης από την Ελβετία, ο Σπύρος Μεταξάς δικηγόρος, ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος εκπρόσωπος της κατασκευάστριας ΚΒΡ, ο Παύλος Νικολαΐδης στενός φίλος και κουμπάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο Λάμπρος Μπαρτζώκας υπάλληλος της κρατικής ρωσικής εταιρείας ROSOVOORUZEHNIA, ο Δημήτρης Παπαχρήστος εκπρόσωπος της γερμανικής WEGMANN, ο Χρήστος Τούμπας εκπρόσωπος της EMBRAER, ο Κωνσταντίνος Μπαλέρμπας σύμβουλος της Ericsson, ο κος Κομνόπουλος που τον δωροδόκησε για τα EXOCET του πολεμικού ναυτικού και ο Θωμάς Λιακουνάκος ιδιοκτήτης της AXON και εκπρόσωπος κατασκευαστριών εταιρειών.

Επίσης ο Αντώνης Κάντας εμπλέκει «κάποιον κύριο Κυριτσάκο» ο οποίος συνέστηνε offshore εταιρείες αλλά και ένα ακόμη στέλεχος της εταιρείας Wegmann.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook