Σήμερα φτάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας Π. Τόμσεν (ΔΝΤ), Κ. Μαζούχ (ΕΚΤ) και Μ. Μορέν (ΕΕ) για τον νέο έλεγχο του προγράμματος που ακολουθεί η Ελλάδα ώστε να πάρουμε την επόμενη δόση. Ο γνωστός μας Σερβάζ Ντερούζ (\”πουλήστε παραλίες\”) αναβαθμίστηκε στις Βρυξέλλες και ο κ. Μορς που είναι διευθυντής τμήματος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων, θα έρθει στην Ελλάδα.

Επί τάπητος θα βρεθούν τα μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ για το 2011 καθώς επίσης και το έλλειμμα που θεωρείται ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα κλείσει κάτω από τα 17 δισ. ευρώ που είναι ο στόχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΝΕΩΝ εξετάζεται το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί προς τα πάνω ο στόχος του Μνημονίου για το έλλειμμα του 2011, που θα έπρεπε να κλείσει στο 7,4%. Ωστόσο η μαύρη τρυπα του προϋπολογισμού αναμένεται να είναι μεγάλη και αν λαμβάνονταν όλα τα πρόσθετα μέτρα για να την καλυψουν πλήρως η οικονομία θα κινδύνευε να βυθιστεί σε βαθιά ύφεση. Αποφάσεις για αυτό δεν έχουν ακόμη ληφθεί.

Ως προς τα μέτρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζονται ταχύτερη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, των αυξημένων αντικειμενικών αξιών και των εισοδηματικών κριτηρίων στα κοινωνικά επιδόματα.

Επίσης, συζητείται η μορφή του τέλους διατήρησης των αυθαιρέτων,  η επιβολή ενιαίου φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, η αύξηση των ειδικών φόρων στα αναψυκτικά και  η αλλαγή στους συντελεστές ΦΠΑ που επισήμως απορρίπτεται.

 

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook