Το Γενικό Επιτελείο προκήρυξε διαγωνισμό για να βελτιώσει την εμφάνιση του εμβλήματος του, αλλά μετά τις έντονες αντιδράσεις για το ποσό η απόφαση ανακλήθηκε.

H απόφαση του ΓΕΕΘΑ που προκάλεσε σάλο ήταν να κηρύξει διαγωνισμό για την... καλλιτεχνική κατασκευή και απεικόνιση του εμβλήματος του (Αιέν Αριστεύειν) έναντι του ποσού των 70 χιλιάδων ευρώ!Σε μια περίοδο που οι ένστολοι βιώνουν όσο ποτέ την κρίση, καθώς υπάρχει θέμα ακόμη και με τα... συσσίτια, είναι τουλάχιστον προκλητικό να σκέφτονται οι επιτελείς την «ομορφιά» και με αντίτιμο μάλιστα ένα τόσο μεγάλο ποσό.

Όπως αναφέρει εξειδικευμένο σάιτ στα θέματα Εθνικής Άμυνας, η ενέργεια που κάποιοι καταναλώνουν για το που θα φοράνε τα παράσημα οι απόστρατοι, τι έμβλημα θα φέρουν οι στρατιωτικοί που έχουν υπηρετήσει σε διάφορες μονάδες, μπορεί μέχρι τώρα να αντιμετωπιζόταν με “ελαφρά διάθεση” ως μια απλή εμμονή, αλλά όχι πια.

Φυσικά, μετά τις έντονες αντιδράσεις για το θέμα η απόφαση ανακλήθηκε άμεσα με δημοσίευση στην Διαύγεια στις 24 Δεκεμβρίου.
protothema.gr