Στους 12 δημοφιλέστερους προορισμούς συγκαταλέγει την Ελλάδα η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Μ. Βρετανίας, με την Κρήτη να βρίσκεται στην κορυφή των αγαπημένων τουριστικών περιοχών.

Μάλιστα όπως αναφέρει, το 2014 θα είναι η χρονιά της επιστροφής των Αγγλων στην Ελλάδα.

Για τη βρετανική αγορά οι αγαπημένοι τόποι σύμφωνα με την ένωση, εξακολουθούν να είναι η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, η Ενωση έχει 1200 μέλη, κατά την περασμένη χρονιά είχε κύκλο εργασιών περίπου 37 δισ. ευρώ και ήδη έχει τοποθετήσει την Ελλάδα στους 12δημοφιλέστερους και αναδυόμενους προορισμούς που προτείνουν στους Βρετανούς πελάτες τους.

Οπως αναφέρει η έκθεση της Ενωσης, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα έχουν οδηγήσει σε δραστική μείωση των τιμών σε μπαρ και εστιατόρια, με συνέπεια να είναι ένας οικονομικά προσιτός τουριστικός προορισμός.

Ηδη υπάρχουν προ-κρατήσεις , από το 2013, ενόψει του προσεχούς καλοκαιριού, κάτι που δείχνει πως φέτος θα έχουμε διπλάσιο αριθμό τουριστών από την Μ. Βρετανία.

Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά: Ηδη οι κρατήσεις για τις διακοπές του 2014 έχουν αγγίξει το 36% (με προορισμό την Ελλάδα). Κάτι που μετατρέπει αυτομάτως τη χώρα μας, τρίτη σε προτίμηση -αυτή τη στιγμή- μετά τη Ν. Αφρική και την Αυστραλία.