Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με την Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών περί πειθαρχικών διώξεων εναντίον Δημάρχων που υπερασπίζονται συμβασιούχους στα δικαστήρια ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης -Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε τα εξής:
«Είναι πρωτόγνωρο οι Αιρετοί να κινδυνεύουν με πειθαρχικές διώξεις επειδή υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Δημοτών»
« Oι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών καθορίζονται από τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των τοπικών αρχών και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να καθοριστούν με αποφάσεις υπουργών μέσω εγκυκλίων .
Είναι πρωτόγνωρο Αιρετοί να κινδυνεύουν με πειθαρχικές διώξεις επειδή υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα των δημοτών και των εργαζομένων.

«Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τους εργαζόμενους»

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει γίνει η δεξαμενή από την οποία προέρχονται οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα με αποφάσεις του κράτους ενώ παράλληλα η κατάργηση υπηρεσιών όπως της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωσή του θεσμού.
Υπερασπίζομαι και στηρίζω όσους εργαζόμενους προσελήφθησαν με το νόμο 2190 μέσω δηλ ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε γιατί με τον τρόπο αυτό στηρίζουμε όλη τη Κοινωνία πχ. τους μόνιμους εργαζόμενους του Δήμου Ηρακλείου που δικαιώθηκαν πρόσφατα ,τους Δημοτικούς Αστυνομικούς ,τους Σχολικούς Φύλακες που έχουν προσληφθεί πάνω από 13 χρόνια αλλά και άλλες ειδικότητες.
Θα συνεχίσω να το κάνω και κανείς δεν μπορεί να μου το απαγορεύσει όπως επίσης και να λέω την άποψή μου όποτε μου ζητηθεί.

«Να σεβαστούν όλοι τη Δικαιοσύνη»

Κυβέρνηση , Τοπική Αυτοδιοίκηση ,φορείς και πολίτες πρέπει να σέβονται το θεσμό της δικαιοσύνης και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.
Πάντως και με βάση την εγκύκλιο ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει περιπτώσεις που να έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ .

«Αναποτελεσματικές οι απολύσεις –διέξοδος στα διαθρωτικά μέτρα»

Τονίζω επίσης ότι δεν ισχύει η απόφαση μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις αφού μέχρι το 2016 δεν μπορούμε να κάνουμε καμία πρόσληψη με ότι αυτό συνεπάγεται για την αποδυνάμωση της Τ.Α και του Μητροπολιτικού Δήμου Ηρακλείου που καλύπτει ανάγκες και άλλων περιοχών .Ως εκ τούτου δεν μπορεί ξανά οι Δήμοι να είναι τα θύματα μιας νέας κινητικότητας ή νέων απολύσεων .
Θα πρέπει οι Δήμοι να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν το προσωπικό τους για την άσκηση των τοπικών υποθέσεων ως έκφραση της Διοικητικής Αυτοτέλειάς τους.
Δεν σώζεται το ελληνικό κράτος από τις απολύσεις που γίνονται .Οι πολιτικές αυτές οδηγούν σε αδιέξοδο .Πρέπει να ληφθούν διαθρωτικά μέτρα προς την κατεύθυνση της πάταξης της φοροδιαφυγής του παραεμπορίου του λαθρεμπορίου των καυσίμων και παράλληλα ν υπάρξει μια καθαρή δημόσια διοίκηση με πάταξη των φαινομένων διαφθοράς με αξιοκρατία και μείωση της γραφειοκρατίας .Αυτά πρέπει να διορθώσει το κράτος για να βγούμε από το αδιέξοδο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook