Οι απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων, οι καταλήψεις των σχολών και η σχεδιαζόμενη εκκαθάριση των μητρώων των «αιώνιων» φοιτητών δίνουν φέτος νέα πνοή στην «πανεπιστημιακή παραπαιδεία».
Στα φροντιστήρια επιπέδου ΑΕΙ προσφεύγουν «αιώνιοι» φοιτητές που θέλουν να θυμηθούν τα παλιά τους μαθήματα, καθώς εκπνέει, με βάση τον νόμο-πλαίσιο 4009 του 2011, ο χρόνος απόκτησης πτυχίου, αλλά και τελειόφοιτοι που έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν την εντατικοποίηση των μαθημάτων και τον εξεταστικό μαραθώνιο του Φεβρουαρίου, ο οποίος θα προκύψει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών λόγω της απώλειας δύο μηνών μαθημάτων από την απεργία μακράς διαρκείας.
Μάλιστα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», τα τελευταία χρόνια λειτουργούν και φροντιστήρια, κυρίως διαδικτυακά, τα οποία υποστηρίζουν Ελληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε αγγλόφωνα πανεπιστήμια – τα περισσότερα εκ των οποίων είναι στη Βρετανία.
Πρόκειται για μια νέα, δυναμική αγορά, από τη στιγμή που πολλοί φοιτητές επιλέγουν να φύγουν στο εξωτερικό καθώς έχουν αποτύχει να εισαχθούν σε ελληνικό ΑΕΙ της αρεσκείας τους.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook