Ένα βήμα πίσω κάνει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πουτιν, υπογράφοντας διάταγμα που επιτρέπει τις διαδηλώσεις στο Σότσι κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Βέβαια, το «ναι» έρχεται υπό προϋποθέσεις, καθώς ο Πούτιν επιτρέπει συγκεντρώσεις και πορείες σε περιοχές ή κατά μήκος των οδών που πρέπει να συμφωνηθούν με τις αρχές της πόλης της Μαύρης Θάλασσας.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Ντμίτρι Πέσκοφ, οι Ρώσοι θα μπορούν να συγκεντρώνονται ελεύθερα και να προχωρούν σε πορείες διαμαρτυρίας αν θέλουν, αρκεί να υπάρχει περιορισμένος αριθμός διαδηλωτών.
Όλα αυτά έπειτα από τις πιέσεις τη Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) σχετικά με την άρση του διατάγματος που είχε υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι και απαγόρευε οποιαδήποτε συγκέντρωση ή πορεία που αφορούσε θέματα που δε σχετίζονται με τους Αγώνες εντός της αυστηρά ελεγχόμενης ζώνης ασφαλείας.
Την ίδια στιγμή, ο Πούτιν αναμένεται να παγώσει στη θέα των στολών της γερμανικής αποστολής, που θυμίζουν την πολύχρωμη σημαία των ομοφυλόφιλων. Παρότι κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για μορφή διαμαρτυρίας για τον νόμο που επέβαλε η ρωσική κυβέρνηση κατά της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας», πολλοί βλέπουν την επιλογή των χρωμάτων στις στολές των αθλητών ως ξεκάθαρο μήνυμα στον Πούτιν.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook