Επιβατικό αεροπλάνο Boeing 737-800 της νορβηγικής Air jet, με 120 επιβάτες, έκανε το Σάββατο έκτακτη προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, όταν ξέσπασε εν πτήσει καβγάς ανάμεσα σε τρεις από τους επιβάτες, ανέφερε η αστυνομία της Δανίας. Το αεροπλάνο έκανε δρομολόγιο από τη Νορβηγία προς την Κύπρο.

Ένας 29χρονος, προφανώς σε κατάσταση μέθης, ούρησε στο διάδρομο του αεροσκάφους στην καμπίνα των επιβατών, για να καταλάβει εν συνεχεία μία από τις θέσεις, που προορίζονται για το πλήρωμα της καμπίνας.

Αρνούμενος να επιστρέψει στη δική του θέση, ο νεαρός άντρας φιλονίκησε έντονα με δύο συνεπιβάτες του παραπλήσιας ηλικίας, οπότε ο πιλότος αποφάσισε να οδηγήσει το αεροσκάφος για προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Κοπεγχάγης. Οι τρεις αυτοί επιβάτες κρατούνται από τη δανική αστυνομία, μέχρι να συνέλθουν από τη μέθη.

Από την Κοπεγχάγη, το αεροπλάνο, με περίπου 45λεπτη καθυστέρηση απογειώθηκε για την Κύπρο, χωρίς επίσης μία γυναίκα η οποία στο μεταξύ αποβιβάστηκε.

Ο 29χρονος δημιούργησε αναστάτωση ακόμα και στο αστυνομικό τμήμα. Πιθανόν να κατηγορηθεί για «αντίσταση κατά της Αρχής», όπως και να καταβάλει στην αεροπορική εταιρεία αποζημίωση γι’ αυτήν την έκτακτη προσγείωση, ανέφεραν εκπρόσωποι της αστυνομίας και της Air jet.