Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και το Europe Direct και με ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟ τα ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ μέλη του ΣΥΦΑΚ, δόθηκε χτες το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Astoria, η εκκίνηση στο 10ο OPEN ΣΟΗ, το πρώτο από τα 3 τουρνουά της σειράς του 2014 με το γενικό τίτλο Grand Prix Chess Festival 2014 (τα επόμενα είναι Απρίλιο και Σεπτέμβριο).

Για 4η συνεχή χρονιά ο θεσμός ολοένα και γιγαντώνεται, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με το κορυφαίο πνευματικό άθλημα.

Τη τελετή έναρξης τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης -που εδώ και 3 χρόνια στηρίζει τη διοργάνωση- η κα Βασιλική Μαδούλκα -εκπρόσωπος του Europe Direct Περ. Κρήτης που είναι επίσης συνδιοργανωτής- και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΥΦΑΚ κ. Κωνσταντίνος Κοκοκιός.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο 1ος γύρος κύλισε χωρίς εκπλήξεις στα τελικά αποτελέσματα, αν και μερικά φαβορί καρδιοχτύπησαν μέχρι να φτάσουν στη νίκη.

Ο 10χρονος Αριστοτέλης Τσέλος (1095) δυσκόλεψε αρκετά τον πολύπειρο Φιντέ Μαιτρ Γιάννη Μαρή(1988), αφού κρατούσε αποφασιστικό πλεονέκτημα σε κάποιο σημείο της παρτίδας. Ακόμα πιο μεγάλη ήταν η ευκαιρία της Μαίρης Κοντάκη (1015) να σημειώσει νίκη επί του Μανώλη Φραγκιαδάκη (1932) καθώς πέρασε από τελείως κερδισμένη θέση.

Όμως και στον 2ο όμιλο είχαμε πολλές ενδιαφέρουσες παρτίδες και φάνηκε ότι και το Β’ γκρουπ θα μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Οι αγώνες συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή με διπλό γύρο (στις 10.00 και στις 17.00), Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 17.00 και ο 7ος και τελευταίος γύρος είναι τη Τρίτη στις 14.00. η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook