Την ώρα που η τουρκική κυβέρνηση δίνει την εντολή να καταστεί εφικτή η επανεκδίκαση των υποθέσεων Εργκένεκον και Βαριοπούλα, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για απόπειρα να καλυφθεί η υπόθεση της διαφθοράς με αυτόν τον τρόπο.

Σε δηλώσεις του ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, τόνισε πως η συνθηκολόγηση με τους στρατηγούς αποτελεί επιχείρηση για κάλυψη της υπόθεσης με τις μίζες που εμπλέκει υπουργούς του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τους ίδιους τους γιους του.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, μάλιστα, κάλεσε την κυβέρνηση να συνεργαστεί ώστε να διορθωθούν τα δικαστικά λάθη του παρελθόντος, αυτά που κυρίως σχετίζονται με τις δύο υποθέσεις.

«Θέλουν να καλύψουν την κλοπή. Τώρα αναζητούν νέο τρόπο για να το επιτύχουν. Κάνουν λόγο για αδικία. Επιδιώκουν να αλλάξουν την ατζέντα. Εσείς, κύριε πρωθυπουργέ, κάνατε την διαφθορά νόμιμη. Τώρα το κατανοείτε;», διερωτήθηκε ο Κιλιντσάρογλου.

Σε έντονο ύφος, μάλιστα, συνέχισε υποστηρίζοντας ότι όταν έκαναν λόγο για λάθη στις δύο υποθέσεις, ο Ερντογάν τους επέρριπτε κατηγορίες.

«Δε σας εμπιστεύομαι. Δεν είστε τίμιος άνθρωπος. Αν είστε, τότε ας λήξουμε αυτό το σκάνδαλο μαζί», συνέχισε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Αναφερόμενος, δε, για τα κουτιά με τα εκατομμύρια που εντοπίστηκαν από τις τοπικές αρχές στην κατοικία του διοικητή της κρατικής τράπεζας Halkbank, είπε: «Υπάρχει μία συμμορία, συμμορία κουτιών υποδημάτων. Αν κοιτάξετε στον καθρέπτη θα δείτε τον αρχηγό της συμμορίας αυτής».

protothema.gr