Μετά από μία σιωπηρή περίοδος, η κίνηση των 75 του ΠΑΣΟΚ δείχνει να υφίσταται και να ζωντανεύει. \’Εκανε αισθητή τη παρουσία της με την παρέμβαση που αφορούσε τα 300 δις που υπάρχουν στο εξωτερικό και σήμερα με την πρότασή της για αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ απο την κυβέρνηση και να αναζητήσει άλλες συνεργασίας.

Ποιό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τους συγκυβερνήτες Σαμαρά και Βενιζέλο; Είναι κατά την άποψή μου το αυθεντικό λαϊκό και πατριωτκό κίνημα, που πιστεύει ακόμα στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, ισονομίας, αξιοκρατίας και σ\’ ένα κράτος πρόνοιας. Είναι κομμάτι του \”θυμωμένου ΠΑΣΟK\” – που έχει σκορπίσει σε όλο το πολιτικό φάσμα ψάχοντας για εκφραστές – αλλά που πεισματικά μένει στο κίνημα του ΠΑΣΟΚ αρνούμενοι να το χαρίσουν στους περαστικούς όπως είναι ο Βενιζέλος.

Η αλήθεια είναι ότι διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα μεγάλο χωνευτήρι φιλοδοξιών. Χωρίς ιδεολογικό – πολιτικό έλεγχο και ταύτιση απόψεων δέχτηκε πολλές πρόσωπα που παρακαλούσαν την είσοδο τους στο κίνημα και αφού μαθήτευσαν άρπαξαν ότι μπορούσαν – πολιτικά μιλάμε – και έκαναν καριέρα σε άλλα έδρανα της Βουλής.

Χαρακτηριστικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη και το Νότη Μαριά. Αποδείχθηκαν χωρίς ιδεολογική βάση, πολιτικοί καιροσκόποι αλλά και φιλόδοξοι λαϊκιστές. Εκμεταλλέυτηκαν τον θυμό του λαού αλλά και οι δύο ανήκουν στο αστικό κατεστημένο που μας έφερε στην σημερινή κατάσταση.

Κύριοι, σας συμβουλεύω να μην υποτιμάτε την νοημοσύνη του λαού και σύντομα θα δώσει απαντήσεις. Και κάτι ακόμα. Σας τελειώνουν σιγά σιγά τα κόμματα στα οποία μπορείτε να πάτε αργότερα και καλό είναι να ψαχτείτε σε άλλη χώρα.

Ι.Μ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook