Σοκ έχει προκαλέσει στο Πανελλήνιο ο τραγικός θάνατος τριών ανθρώπων- ενός άνδρα 70 ετών, μιας γυναίκας 65 ετών και ενός μωρού 1,5 έτους – σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου σε πολυκατοικία στην οδό Τραπεζούντος 5 στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του 54χρονου υδραυλικού ο οποίος φέρεται να μπήκε πρώτος στο διαμέρισμα στο Κορδελιό όπου είχε ξεσπάσει φωτιά και κατάφερε να βγάλει έξω δύο ανθρώπους, ένα παιδί 10 ετών και έναν νεαρό 18 ετών.

Σύμφωνα με το thestival.gr ο 54χρονος βρισκόταν στη γειτονιά για οικοδομικές εργασίες σε κοντινή οικοδομή όταν άκουσε κραυγές.

Με κίνδυνο της ζωής του ο κ. Γκαλτσίδης μπήκε στο φλεγόμενο διαμέρισμα και κατάφερε να βγάλει ζωντανούς τον 18χρονο γιο της οικογένειας και το 10χρονο αγόρι.

Ο 54χρονος αποπειράθηκε να ανέβει και δεύτερη φορά στο διαμέρισμα αλλά κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο αφού η πυρκαγιά είχε φουντώσει.

«Άκουσα κραυγές και ανέβηκα τρέχοντας στο διαμέρισμα. Κατάφερα να βγάλω δύο νεαρά παιδιά. Δεν μπόρεσα να βγάλω έξω την ηλικιωμένη αφού είχε κλειδωθεί στην τουαλέτα του σπιτιού. Προσπάθησα να ανεβώ και δεύτερη φορά αλλά δεν τα κατάφερα».

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως δήλωσε και ο πύραρχος της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνο Πουλτίδη που μίλησε στον ΣΚΑΪ πιθανότατα η φωτιά να προήλθε από κάποιο μέλος της οικογένειας.

Όπως είπε εξετάζεται το ενδεχόμενο ο παππούς της οικογένειας ο οποίος φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα να περιλούστηκε με βενζίνη και να αυτοπυρπολήθηκε προκαλώντας έτσι την πυρκαγιά στην οποία βρήκαν τραγικό θάνατο ο ίδιος, η γυναίκα του και το εγγονάκι τους.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς και αφού είχε εντοπιστεί νεκρός ο 70χρονος παππούς, οι άνδρες της Πυροσβεστικής ανέσυραν νεκρούς μια γυναίκα 65χρονών και το εγγονάκι τους μόλις 1,5 ετους.

Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και όπως δήλωσε στο newpost.gr ο γενικός διευθυντής του κ. Γιώργος Χριστόπουλος ο 18χρονος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωλημένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ αναμένεται να μεταφερθεί στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Ο 10χρονος τραυματίας, σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο, είναι καλά στην υγεία του, νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους και πιθανότατα αύριο να λάβει εξιτήριο.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook