Την ώρα που κορυφώνονται οι πολιτικές ζυμώσεις, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, για τους καταλληλότερους υποψηφίους των κομμάτων, εν όψει των ευρωεκλογών αλλά και των δημοτικών εκλογών (τέλη Μαΐου), τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών ετοιμάζονται να μοιράσουν εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό κορβανά.
Στις 26 Δεκεμβρίου του 2013, το zougla.gr είχε αποκαλύψει την εισροή πακτωλού χρημάτων στα ταμεία των πολιτικών κομμάτων, τα οποία θα γεμίσουν και τη νέα χρονιά, καθώς βάσει του Προϋπολογισμού του 2014 θα λάβουν 10 εκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη ενίσχυση, ενώ οι επερχόμενες ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές θα στοιχίσουν στον Έλληνα φορολογούμενο 50 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών άναψαν την παραμονή των Χριστουγέννων το πράσινο φως για την καταβολή της γ’ δόσης της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων για το έτος 2013.

Η σχετική απόφαση, υπ’ αριθμ. 51581, είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αρ.\"\" Φύλλου 3289/24 Δεκεμβρίου 2013), την ίδια στιγμή που χιλιάδες οικογένειες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της κρίσης. Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται σε 6.913.500,00 ευρώ, με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει στη Νέα Δημοκρατία (1.890.579,93).

Τι κι αν η κρίση όμως έχει χτυπήσει τον Έλληνα; Χρήματα για τα κόμματα υπάρχουν και για το 2014 -και μάλιστα εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014 αναφέρεται στον κωδικό 130 πως τα πολιτικά κόμματα θα εισπράξουν 9.978.000 ευρώ, ποσό χαμηλότερο σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Μεγαλύτερο μερίδιο θα λάβουν και φέτος η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Στον ίδιο κωδικό, όμως, αναφέρονται και οι δαπάνες του κράτους για τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές του 2014. Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 50.000.000 ευρώ, χρήματα από τα οποία θα πληρωθούν οι υπάλληλοι, δικαστικοί αντιπρόσωποι, τα εκλογικά επιδόματα, τα οδοιπορικά, ακόμη και το… χαρτί των ψηφοδελτίων κ.λπ.

\"\"

Συγκεκριμένα, όπως αναλύεται σε έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο υπογράφει ο Γιάννης Μιχελάκης, τα χρήματα αυτά κατανέμονται ως εξής:

\"\"

Σε σύνολο λοιπόν για το 2014, οι εκλογές αλλά και η χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων στοιχίζουν σχεδόν 60 εκατ. ευρώ.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook