Σε ανακοίνωσή του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ Αγ.Νικολάου αναφέρει τα εξής:
\”Οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου και Επάνω Μεραμπέλου στην κοινή συνέλευσή τους την Παρασκευή 3/1/2014 συζήτησαν το θέμα των δημοτικών εκλογών. Μετά από πλούσιο διάλογο επαναβεβαίωσαν την προηγούμενη απόφασή τους για τον πολιτικό χαρακτήρα των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου 2014 (Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές) και την κρίσιμη σημασία τους για το μέλλον του τόπου.
Επισημάνθηκε η δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι όλης της χώρας από τη μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και τον υπερσυγκεντρωτισμό του «Καλλικράτη». Τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών έχουν άμεση σχέση με τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας που εφαρμόζονται και οι απαντήσεις που θα προταθούν καθορίζονται από τη στάση απέναντι στο κύριο πρόβλημα των επιλογών της χώρας. Είτε πρόκειται για απολύσεις είτε για την υποβάθμιση του νοσοκομείου και το κλείσιμο των παιδικών σταθμών, τα χαράτσια ή τα χρέη, όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν την «κόκκινη κλωστή» που τα συνδέει.
Η ευρύτερη δυνατή συνεργασία όσων πλήττονται από αυτές τις πολιτικές, που κατανοούν τις συνέπειές τους για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας και αντιτίθενται με μαχητικότητα και αξιοπιστία είναι αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε την υποβάθμιση του τόπου μας. 
Η αλληλεγγύη, η προστασία του δημόσιου χώρου και των δημόσιων αγαθών, η δωρεάν πρόσβαση για όλους στα κοινωνικά αγαθά της υγείας και της παιδείας, ο σεβασμός της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας είναι οι κοινές αρχές και αξίες που πρέπει να μας ενώσουν και να υπερασπιστούμε. 
Με βάση τις παραπάνω σκέψεις η συνέλευση των Οργανώσεων Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Αγίου Νικολάου αποφάσισε: 
Να καλέσει τους πολίτες του Δήμου μας να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της εκλογής νέας δημοτικής αρχής. Να δημιουργήσουν πρωτοβουλίες και κινήσεις, που θα σχεδιάσουν το μέλλον του τόπου με βάση τις μεγάλες δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες και θα παρέμβουν δυναμικά στην ανάδειξη της νέας Δημοτικής αρχής.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook