Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε πριν λίγα λεπτά ο επικεφαλής της έρευνας Πατρίκ Κιουνσί αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της έρευνας που γίνονται γύρω από το ατύχημα του Σουμάχερ. Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του Γάλλου επιθεωρητή η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Εξέτασαν και αναλύουν τα δεδομένα του οπτικού υλικού από την κάμερα του Σουμάχερ, ενώ περιμένουν υλικό και από κάμερα τουρίστα που εκούσια κατέγραψε το συμβάν. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πατρίκ Κιουνσί: «H έρευνα προχώρησε, εξετάσαμε τα σκι, το κράνος και το οπτικό υλικό από την κάμερα του Σουμάχερ. Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε για να ολοκληρώσουμε την έρευνα. Ακούσαμε ότι υπάρχει οπτικό υλικό από άλλη πηγή σύμφωνα με δημοσιεύματα δικά σας το οποίο δεν το έχουμε δει ακόμη αλλά θα θέλαμε. Όλα όσα γίνονται αποτελούν κοινό τόπο για σοβαρά ατυχήματα. Το ατύχημα έγινε στο Μεριμπέλ, διέσχιζε το σημείο ανάμεσα σε δυο πίστες μια κόκκινη και μια μπλε. 

Ο Σουμάχερ είναι προφανώς πολύ καλός σκιέρ και χτύπησε στο κεφάλι 8 μέτρα εκτός πίστας. Έχασε τις αισθήσεις του σ’ ένα σημείο 9 μέτρα εκτός πίστας. Εξετάσαμε το φιλμ από την κάμερα που έφερε στο κράνος του. Είναι ξεκάθαρο - αξιοποιήσιμο και επιβεβαίωσε όλες τις πληροφορίες ώστε να συνθέσουμε την πορεία και να γνωρίζουμε επακριβώς το μονοπάτι που ακολούθησε ο Σουμάχερ. Το φιλμ αυτό εξετάζεται από ειδικό και ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να ξεκαθαρίσουμε ακριβώς τις συνθήκες του ατυχήματος».

Από ερωτήσεις δημοσιογράφων μετέπειτα ξεκαθαρίστηκε πως τα πέδιλα ήταν σε άριστη κατάσταση. Επίσης οι ειδικοί που πλαισίωναν το Γάλλο επιθεωρητή αρνήθηκαν να δώσουν ακριβή εκτίμηση για την ταχύτητα του Σουμάχερ τη στιγμή που χτύπησε το βράχο. Τόνισαν πως το σπάσιμο του κράνους δεν καταδεικνύει το μέγεθος της ταχύτητας και πως το απόλυτο νούμερο αυτής δεν έχει τόση σημασία στην έκβαση της έρευνάς τους. 

Επιπλέον δεν υπάρχει κατάθεση των εμπλεκομένων ότι ο Σουμάχερ πήγε να βοηθήσει κάποιον. Επίσης δε φαίνεται κάτι τέτοιο από το οπτικό υλικό. Η διάρκεια του οπτικού υλικού είναι 2 λεπτά. 

protothema.gr