Ο πατέρας της Ιρανός, η μητέρα της Γερμανίδα. Η 46χρονη Γιασμίν Φαχίμι θα είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- η νέα γενική γραμματέας των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας, η πιο ισχυρή γυναίκα στο SPD, όπως γράφει το περιοδικό \”Der Spiegel\”. 
Η μακρυμαλλούσα Γιασμίν θα αναλάβει την θέση της Άντρεα Νάλες, που έχει χηρέψει από τότε που ανέλαβε το νευραλγικό υπουργείο Εργασίας στον \”Μεγάλο Συνασπισμό\”. Οταν η θέση έμεινε κενή, το όνομα της Γιασμίν ήταν το πρώτο που έπεσε στο τραπέζι, όπως σχολιάζει η εφημερίδα \”Die Welt\” 
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα \”Bild\”, ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στην Γιασμίν. 
Ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπερυπουργός Βιομηχανίας – Ενέργειας είναι έτοιμος να σηκώσει το τηλέφωνο για να της προτείνει την θέση, αν δεν το έχει κάνει ήδη. 
Η Γιασμίν γεννήθηκε στο Ανόβερο,σπούδασε Χημικός κι εντάχθηκε στους κόλπους του SPD πριν από 17 χρόνια. 
Σύμφωνα με το περιοδικό \”Der Spiegel\”, η Γιασμίν έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα ενέργειας, ενώ το όνομά της είχε ακουστεί για το υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο τελικά ανέλαβε η Μπάρμπαρα Χέντριξ, η πρώτη λεσβία στον \”Μεγάλο Συνασπισμό\”. 
Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, η ηγεσία των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών θα ανακοινώσει και επισήμως το όνομά της για την θέση της γ.γ του SPD στις 26 Ιανουαρίου. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook