Ο πατέρας της Ιρανός, η μητέρα της Γερμανίδα. Η 46χρονη Γιασμίν Φαχίμι θα είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- η νέα γενική γραμματέας των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας, η πιο ισχυρή γυναίκα στο SPD, όπως γράφει το περιοδικό "Der Spiegel". 

Η μακρυμαλλούσα Γιασμίν θα αναλάβει την θέση της Άντρεα Νάλες, που έχει χηρέψει από τότε που ανέλαβε το νευραλγικό υπουργείο Εργασίας στον "Μεγάλο Συνασπισμό". Οταν η θέση έμεινε κενή, το όνομα της Γιασμίν ήταν το πρώτο που έπεσε στο τραπέζι, όπως σχολιάζει η εφημερίδα "Die Welt" 

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα "Bild", ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στην Γιασμίν. 

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπερυπουργός Βιομηχανίας - Ενέργειας είναι έτοιμος να σηκώσει το τηλέφωνο για να της προτείνει την θέση, αν δεν το έχει κάνει ήδη. 

Η Γιασμίν γεννήθηκε στο Ανόβερο,σπούδασε Χημικός κι εντάχθηκε στους κόλπους του SPD πριν από 17 χρόνια. 

Σύμφωνα με το περιοδικό "Der Spiegel", η Γιασμίν έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα ενέργειας, ενώ το όνομά της είχε ακουστεί για το υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο τελικά ανέλαβε η Μπάρμπαρα Χέντριξ, η πρώτη λεσβία στον "Μεγάλο Συνασπισμό". 

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, η ηγεσία των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών θα ανακοινώσει και επισήμως το όνομά της για την θέση της γ.γ του SPD στις 26 Ιανουαρίου. 

protothema.gr