Λένε ότι για μερικά ερωτήματα είναι περιττό να τα απαντήσεις: όποιος χρειάζεται εξήγηση για αυτά, τότε όσο κι αν προσπαθήσεις δεν θα καταλάβει.

To «Why we ride» είναι μια ιστορία που κάνει αυτό ακριβώς. Εξηγεί το προφανές όσο και ακατανόητο για τους αμύητους πάθος που δημιουργεί η οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Δείχνει διαφορετικούς ανθρώπους με την κοινή επιθυμία να ονειρεύονται, εξερευνούν και ανακαλύπτουν. Αναζητώντας μια ζωή έξω από την καθημερινή επανάληψη, γεμάτη «στιγμές» που μάλιστα θέλουν να μοιράζονται με άλλους.

Το «Why We Ride» είναι μια ιστορία για το ταξίδι, όχι για τον προορισμό. Οι μοτοσυκλέτες αποτελούν τα ορόσημα της ζωής των «πρωταγωνιστών» και ταιριάζουν παντού. Από το όνειρο ενός παιδιού που έγινε πραγματικότητα, μέχρι την επιστροφή ενός συνταξιούχου στην ελευθερία της διάθεσης του χρόνου του.

Από μια οικογένεια που οδηγούν όλοι μαζί στη φύση, μέχρι μερικές δεκάδες ομοειδείς μοτοσυκλέτες που ταξιδεύουν επί ώρες, ο δεσμός είναι ο ίδιος. Πρόκειται για το πάθος των αναβατών και την ψυχή των «μηχανών» τους.

\"\"

Η ταινία εστιάζει στην προφανή και υγιή χρήση της δεν προσπαθεί να κερδίσει την αποδοχή, ούτε να πείσει τους κακόπιστους. Ωστόσο ανεβάζει τη διάθεση και κάνει την καρδιά του θεατή να χτυπήσει στον παλμό του κινητήρα.

Βοηθά το μυαλό του θα «φύγει» από τις σκέψεις και να απελευθερωθεί, βρίσκει κοινά στοιχεία εκεί που δύσκολα τα εντοπίζεις. Τι μπορεί να μοιράζεται ένας επαγγελματίας οδηγών αγώνων που ξύνει τους αγκώνες του στην άσφαλτο με έναν μπόμπιρα που για πρώτη φορά ισορροπεί σε δύο τροχούς;

Το προφανές: και οι δύο απολαμβάνουν αυτό που κάνουν. Με το μήνυμα να συνοψίζεται τελικά στη ρήση που επαναλαμβάνεται με διάφορες μορφές: Από την ώρα που θα βάλετε τη μοτοσικλέτα στη ζωή σας, θα μείνει εκεί και θα σας αλλάξει για πάντα.

Πάρτε μια γεύση από την ταινία στο promo video…

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook