Δεκάδες δίαιτες, ακόμα περισσότεροι διαιτολόγοι και ακόμα περισσότεροι σταρ του Hollywood συνιστούν να ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα ποτήρι ζεστό νερό με στυμμένο λεμόνι. Για να δούμε, όμως, είναι όντως τόσο ευεργετικό αυτό το ρόφημα ή απλά υπερεκτιμημένο; Αυτές είναι οι 3 πολυδιαφημισμένες ιδιότητές του και αναλύουμε την κάθε μία:

1. Το λεμόνι βοηθά στη πέψη: Στην πραγματικότητα, σε κάποιες περιπτώσεις το λεμόνι μπορεί να κάνει ζημιά στο στομάχι. To κιτρικό οξύ στα λεμόνια μπορεί να προκαλέσει πόνους και κράμπες. Μόνο μια έρευνα πριν 30 χρόνια είχε υποστηρίξει πως το λεμόνι βοηθά στην πέψη, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

2. Ο χυμός λεμονιού ενισχύει την απορρόφηση μετάλλων: Η βιταμίνη C που υπάρχει στο λεμόνι λέγεται πως βοηθά σε αυτό το σκοπό, αλλά δε χρειάζεσαι ζεστό νερό με λεμόνι για να το πετύχεις. Η βιταμίνη C βρίσκεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά και για την ακρίβεια βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες σε αυτά που ΔΕΝ έχουν κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα.

3. Το λεμόνι είναι αντιοξειδωτικό: Μια από τις πιο δημοφιλείς συμβουλές είναι πως το λεμόνι βοηθά στο να αποτοξινώσουμε το σώμα μας. Καλό είναι όμως να είμαστε λίγο καχύποπτοι όταν ακούμε πως ένα συγκεκριμένο τρόφιμο ή συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να το κάνει αυτό. Η «αποτοξίνωση» είναι ένας τόσο γενικευμένος όρος που καταντά άχρηστος, το σώμα είναι πολύ πολύπλοκο για να λες γενικά «θα το αποτοξινώσω με λεμόνι».

Συμπερασματικά, φυσικά και το λεμόνι έχει ευεργετικές ιδιότητες, αλλά ας μην το παρακάνουμε με τα ζεστά νερά και τις διαιτητικές συμβουλές.

queen.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook