«Η ισχύς εν τη ενώσει» αποτελεί την πιο σωστή έκφραση για να περιγράψει το γεγονός πλέον της ίδρυσης Περιφερειακού Ιατρείου, ύστερα από πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου στις Στάβιες, Ηρακλείου.

Το Ιατρείο αποτέλεσε το όραμα του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε με χρήματα του συλλόγου και δωρεές των συγχωριανών τους, ενώ πριν λίγες ημέρες έγινε, παρουσία του Δημάρχου Γόρτυνας κ. Νίκου Σχοιναράκη και εκπροσώπων φορέων της γύρω περιοχής, ο καθιερωμένος αγιασμός.

Σκοπός του Ιατρείου

Το ιατρείο, αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο του οικισμού, αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απαλλάσσοντας τους έτσι από την ταλαιπωρία να μεταβαίνουν στο Ασήμι ή στις Μοίρες για να εξυπηρετηθούν.

Στο χώρο που στεγάζεται το ιατρείο βρισκόταν παλιά η αποθήκη του αγροτικού συνεταιρισμού, την οποία οι άνθρωποι του συλλόγου αποφάσισαν να αξιοποιήσουν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Χρόνης Καλαϊτζάκης, επισήμανε πως η κατασκευή του ιατρείου και κατ\’ επέκταση η λειτουργία του, θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας προς του κατοίκους, οι οποίοι δεν θα χρειαστεί πλέον να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα για να γράψουν φάρμακα ή για να υποβληθούν σε απλές ιατρικές εξετάσεις.

    Ο Δήμαρχος από τη μεριά του χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου, τονίζοντας πως η εθελοντική τους προσφορά αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ενώ έκανε παράλληλα γνωστό πως ο Δήμος θα διαθέσει το ποσό των 5.000 ευρώ, για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού.

    Εμπόδιο ωστόσο για την λειτουργικότητα του ιατρείου, αποτελεί η έλλειψη γιατρού για την στελέχωσή του ιατρείου, με αποτέλεσμα να μένει ανενεργό παρά το γεγονός πως οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι έτοιμες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook