Τελικά το πολυσυζητημένο μικρό Z1 παρουσιάστηκε και επίσημα στο Λας Βέγκας στο πλαίσιο της CES 2014.

Η mini έκδοση της ναυαρχίδας της Sony θα ονομάζεται Xperia Z1 Compact και αναμένεται να είναι ένα από τα δυνατότερα λανσαρίσματα της χρονιάς, καθώς οι άμεσοι ανταγωνιστές του στην κατηγορία έχουν κάνει αρκετές «εκπτώσεις» στον τομέα των χαρακτηριστικών.

Η Sony αντίθετα πριμοδότησε το Z1 Compact με specs και λειτουργίες του μεγάλου αδερφού του, (φυσικά είναι και αδιάβροχο) δίνοντας του έτσι ένα σαφές πλεονέκτημα.

Εκτός από την οθόνη που έχει διαγώνιο 4,3 ιντσών και ανάλυση 1280×720 pixels (με 341 ppi) διατηρεί τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 800, τα 2GB RAM και τα 16 GB αποθηκευτικού χώρου, επεκτάσιμα με micro SD έως τα 64GB.

Η κάμερα των 20,7 Megapixel και η μπροστινή των 2ΜΡ ολοκληρώνουν το σούπερ πακέτο, ενώ πληρότητα έχουμε και στη συνδεσιμότητα με NFC, 4G/ LTE, Bluetooth 4.0, micro USB 2.0, WLAN (2.4/5Ghz) και A-GPS.

Το Xperia Z1 Compact ζυγίζει 137 γραμμάρια και θα κυκλοφορήσει σε λευκό, μαύρο, λαχανί και ροζ, ενώ λειτουργικό του είναι το Android 4.3 Jelly Bean, που στο μέλλον θα αναβαθμιστεί σε Android KitKat 4.4.

Λεπτομέρειες για την τιμή του δεν έγιναν γνωστές, αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον ερχόμενο μήνα.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

thegang.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook