Στο σκοτάδι βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό της μητέρας ή των δραστών που πέταξαν το νεογέννητο κοριτσάκι στο ΧΥΤΥ Κόσιης.

Οι πληροφορίες που συνέλλεξε ως τώρα η Αστυνομία είναι ελάχιστες, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη να δηλώνει χθες ότι η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι αρκετά δύσκολη.

Εκτός νοσοκομείου ή κλινικής γεννήθηκε το βρέφος

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα εκτιμάται ότι το βρέφος δεν γεννήθηκε σε νοσοκομείο ή κλινική. Έχουν ελεγχθεί 90 γεννήσεις εντός των τελευταίων δύο μηνών στα νοσοκομεία Λάρνακας και Παραλιμνίου χωρίς τα στοιχεία να ταιριάζουν με το βρέφος.

Έτσι, η Αστυνομία εικάζει με μεγάλες πιθανότητες ότι το βρέφος γεννήθηκε είτε από τη μητέρα του χωρίς βοήθεια είτε με τη βοήθεια γιατρού, αλλά εκτός κλινικής ή νοσοκομείου, με τους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας να έχουν προσεγγίσει όλους σχεδόν τους μαιευτήρες Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου για περαιτέρω πληροφορίες.

Αναμένονται τα αποτελέσματα DNA

Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA από δείγματα που λήφθηκαν από το βρέφος. Οι αναλύσεις θα καταδείξουν την καταγωγή του βρέφους, ενώ παραμένει άγνωστη η αιτία θανάτου του άτυχου κοριτσιού, στο στομάχι του οποίου βρέθηκε γάλα, γεγονός που σημαίνει ότι έλαβε τροφή κατά τις πρώτες μέρες της ζωής του.

«Πάγωσα. Έφυγε το αίμα από το πρόσωπό μου»

Τη μαρτυρία του ανθρώπου που βρήκε το νεκρό βρέφος, στην τραγική υπόθεση που συγκλονίζει το παγκύπριο, φιλοξενεί σε σημερινό δημοσίευμά του ο «Φιλελεύθερος»

Πρόκειται για τον Κλαούντιο Ζαποτεάνου από τη Ρουμανία, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Κύπρο από τότε που λειτούργησε το ΧΥΤΥ Κόσιης, πριν από τέσσερα χρόνια, μαζί με τη οικογένειά του.

«Έπιασα δουλειά γύρω στις 6.30 το πρωί. Πέντε – δέκα λεπτά μετά, όπως περνούσαν τα σκουπίδια, πρόσεξα το μωρό… Σταμάτησα τον ιμάντα. Ξανακοίταξα να δω σίγουρα αν ήταν κούκλα ή μωρό. Ήταν μωρό. Πάγωσα. Έφυγε το αίμα από το πρόσωπό μου. Δεν ήξερα τι να κάνω. Άμα πέρασαν ένα – δυο λεπτά, βρήκα δύναμη να πω στον διπλανό μου, που ήταν Κύπριος, να σταματήσει και αυτός», είναι η συγκλονιστική μαρτυρία του ανθρώπου για τη στιγμή που αντιλήφθηκε το νερό βρέφος.

«Στοπ. Φώναξε του μάστρου. Έχει ένα μωρό», ψιθύρισε ο Κλαούντιο και ξέσπασε σε κλάματα. «Εγώ ήρθα να κάνω τη δουλειά μου και ξαφνικά να δω μπροστά μου έτσι πράγμα! Είναι απίστευτο. Αυτοί που το έκαναν κρίμα και μεγάλο λάθος», δηλώνει συγλονισμένος ακόμη από το τρομερό περιστατικό, που η τύχη –ή η ατυχία- τον έφερε βασικό πρωταγωνιστή σε ένα απίστευτο δράμα.

Κατόπιν, οι υπάλληλοι στους ιμάντες εφάρμοσαν την προβλεπόμενη διαδικασία και κάλεσαν τον εργοδηγό που ήταν βάρδια να δει το εύρημα στον ιμάντα 2.02. Αυτός, αντικρίζοντας το θέαμα, τηλεφώνησε στον διευθυντή λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής στο ΧΥΤΥ Κόσιης, Νικόλαο Σεραβελάκη, να μεταβεί στο εργοτάξιο. Η διαδικασία τακτοποίησης των σκουπιδιών διακόπηκε και στο ΧΥΤΥ κλήθηκε η Αστυνομία Αραδίππου, για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι αυτής της απίστευτης ιστορίας.

newsit.com.cy

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook