Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής η VW ανακοίνωσε εχθές σε συνέντευξη Τύπου και επίσημα την συμμετοχή της στο WRC. Όπως αναμενόταν, η VW θα βασίσει το πρώτο της WRCar στο Polo, το οποίο και θα κάνει το ντεμπούτο του στις ειδικές το 2013. Μάλιστα, η γερμανική εταιρία δημοσιοποίησε και φωτογραφίες του αυτοκινήτου. Όπως ανακοινώθηκε, η πρώτη χρονιά παρουσίας θα είναι το 2013, αλλά το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο στο τέλος αυτής της χρονιάς, έτσι ώστε να ξεκινήσει τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης. Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσαν οι άνθρωποι της VW, η παρουσία της γερμανικής εταιρίας στο θεσμό είναι δεδομένη από το 2013 έως και το τέλος του 2015.
 
Ο Dr. Ulrich Hackenberg, μέλος του Δ.Σ. της VW, δήλωσε σχετικά: «Στο παρελθόν πανηγυρίσαμε επιτυχίες στις ερήμους και στους αγώνες του Dakar, όντας και ο πρώτος κατασκευαστής που κέρδισε το συγκεκριμένο αγώνα με πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο. Όμως, η νέα μας πρόκληση είναι το WRC. Το Polo θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση το 2013 και ανυπομονούμε να ανταγωνιστούμε τις Citroen, Mini και Ford. Μέχρι την πρώτη ας εμφάνιση μεσολαβούν περίπου 20 μήνες και μέχρι τότε θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε τους καλύτερους οδηγούς, οι οποίοι θα μπορούν να διεκδικήσουν νίκες. Έχουμε πολύ δουλειά μας και πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτή τη σπουδαία πρόκληση».

Ο επικφαλής του τμήματος Motorsport, Kris Nissen, δήλωσε από την πλευρά του: «Θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε δοκιμές στο τέλος της χρονιάς. Έχουμε μία σπουδαία ομάδα, για την οποία είμαι υπερήφανος. Παράλληλα, θα λάβουμε σε κάποιους αγώνες με Skoda Fabia S2000, έτσι ώστε να προσαρμοστεί η ομάδα και οι άνθρωποι της». Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι στην ομάδα θα παραμείνει και ο Carlos Sainz: «Όταν ο Carlos ήρθε στην ομάδα μας, η ομάδα δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο που βρίσκεται τώρα. Και για αυτό ευχαριστούμε τον Carlos. Όπως, βέβαια, και όλους τους άλλους οδηγούς.

Χρειάστηκε να περάσει ένα διάστημα μέχρι να πείσω τον Carlos να μείνει μαζί μας. Ήταν τα πιο εύκολα δέκα δευτερόλεπτα στη ζωή μου! Θα είναι το δεξί μου χέρι και θα εμπλέκεται σε πάρα πολλά πράγματα. Μου είπε ότι δεν πρόκεται να αγωνιστεί, αλλά σίγουρα τον χρειαζόμαστε για τις δοκιμές». Η VW επιβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει με προϋπολογισμό αντίστοιχο με αυτόν που διέθετε στο Dakar. Μάλιστα, και επίσημα ο Nissen συμπλήρωσε ότι η VW δεν θα λάβει μέρος στον θρυλικό μαραθώνιο τη νέα χρονιά ως εργοστασιακή ομάδα, αλλά τα αυτοκίνητα θα παρουσιαστούν στα χέρια ιδιωτών.
 
Στην συνέντευξη Τύπου, το παρών έδωσε και ο Carlos Sainz, με τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να δηλώνει σχετικά: «Σήμερα είναι μία σπουδαία μέρα για το WRC. Στη Σαρδηνία είδαμε τη Mini και παράλληλα είχαμε αυτά τα σπουδαία νέα από την πλευρά της VW. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για να επανέλθει το WRC στις παλιές δοξασμένες στιγμές του. Η VW είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως και αυτή αποφάσισε να εμπλακεί στο WRC. Μπορεί το 2013 να μοιάζει μακρινό, αλλά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι εκείνη τη στιγμή.

Ο στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά παράλληλα γνωρίζουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε σκληρούς αντιπάλους, οι οποίοι έχουν σπουδαία εμπειρία στους αγώνες Ράλλυ. Αλλά το ίδιο ίσχυε όταν πήγαμε και για πρώτη χρονιά στο Dakar». Παράλληλα, ο Ισπανός δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ότι η αλλαγή των τεχνικών κανονισμών και το γεγονός ότι έχουν μειωθεί και ουσιαστικά καταργηθεί τα ηλεκτρονικά, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση της VW, όσο και της Mini στο WRC.

4troxoi

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook