Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ φτάνοντας τα 61,3 δισ. ευρώ. Μόνο τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ξεπέρασαν τα 8 δισ. και έτσι το υπουργείο φαίνεται ότι ακολουθεί την λογική της παροιμίας… φασούλι το φασούλι.
Με κατάθεση μικροποσού κάθε μήνα γλιτώνετε την κατάσχεση.
Με λίγα λόγια υπάρχει μια σιωπηρή απόφαση να γίνονται τα στραβά μάτια και να μην εφαρμόζεται ο νόμος που προβλέπει κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων καταθέσεων κλπ σε περίπτωση οφειλών, εφόσον ο φορολογούμενος δείχνει καλή πίστη.
Πως μπορεί να δείξει καλή πίστη ο φορολογούμενος;
Η διαδικασία είναι απλή. Ακόμη και για φορολογούμενους που έχουν μπει στη ρύθμιση για τις 12 δόσεις και αδυνατούν να καταβάλουν το προβλεπόμενο ποσό μια επίσκεψη σε κάποιο υποκατάστημα τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ και η πληρωμή ενός μικρού ποσού κάθε μήνα “κλειδώνει” την κατάσχεση.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων εφόσον οι φορολογούμενοι καταβάλουν έστω και το ελάχιστο αυτό ποσό σε μηνιαία βάση θα προστατεύονται από ενδεχόμενες κατασχέσεις καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Το σύστημα Τaxis παρέχει σήμερα τη δυνατότητα στους φορολογούμενους τη δυνατότητα να τυπώνουν την ταυτότητα οφειλής, είτε με αναγραφή του οφειλόμενου ποσού είτε χωρίς.

Ουσιαστικά η άτυπη ρύθμιση αφορά περίπου 1.800.000 φορολογούμενους με οφειλές ως 5.000 ευρώ. Αυτοί οι άνθρωποι είναι κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι που πολλές φορές δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι συνεπείς. 
Βέβαια, όπως εξηγούν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, οι έλεγχοι συνεχίζονται. Εάν για παράδειγμα κάποιος καταβάλει ένα μικροποσό, αλλά ταυτόχρονα εμφανίζει μεγάλο εισόδημα σε σχέση με την οφειλή τότε δεν γλιτώνει από την κατάσχεση.
newsit.gr/newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook