Μεγάλης έκτασης παραοικονομία και φοροδιαφυγή από εκατοντάδες γιατρούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας απεκάλυψαν εξονυχιστικοί έλεγχοι που πραγματοποίησαν κλιμάκια ελεγκτών του ΣΔΟΕ στο πλαίσιο μιας έρευνας-μαμούθ για τη διακίνηση «μαύρου» χρήματος στο χώρο της Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο έχουν μπει πάνω από 500 γιατροί και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν παραβατικότητα στα επίπεδα του 35%, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι πάνω από 170 γυναικολόγοι βρέθηκαν με αδήλωτα εισοδήματα!

Αξιοσημείωτες είναι οι περιπτώσεις τριών γιατρών από την Αθήνα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων το ΣΔΟΕ εντόπισε συνολικά 21 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις γιατροί στις φορολογικές δηλώσεις τους δήλωναν μικρά εισοδήματα που σε καμία περίπτωση δεν κάλυπταν τα τεράστια ποσά που βρέθηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. 

Οι εν λόγω γιατροί θα κληθούν να καταβάλουν φόρους που προσεγγίζουν τα 14 εκατ. ευρώ, μαζί με τις προσαυξήσεις.

Τρανταχτές- αλλά όχι μοναδικές- είναι και οι περιπτώσεις τριών γυναικολόγων στα Ιωάννινα. 

Στον λογαριασμό του πρώτου βρέθηκαν 271 χιλιάδες ευρώ που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, στον λογαριασμό του δεύτερου βρέθηκαν 350 χιλιάδες ευρώ και στον λογαριασμό του τρίτου 1 εκατ. ευρώ! Στην ίδια πόλη εντοπίστηκε, όμως και ένας φαρμακοποιός, ο οποίος θα έχει την... τύχη των γιατρών, καθώς σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το ΣΔΟΕ, βρέθηκε "ακάλυπτος" για 300 χιλιάδες ευρώ.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν με αντιπαραβολή των φορολογικών στοιχείων των υπό έλεγχο γιατρών, με στοιχεία που αφορούν κυρίως σε τοκετούς της περιόδου 2007- 2010 και το... "ξεσκόνισμα" των τραπεζικών λογαριασμών ανέδειξε περιπτώσεις που "μυρίζουν" φακελάκια, καθώς πρόκειται για γυναικολόγους του ΕΣΥ, οι οποίοι δεν έχουν το δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου, άρα δεν έχουν εισοδήματα από άλλες, νόμιμες πηγές. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, μάλιστα, στελέχη του ΣΔΟΕ επισημαίνουν ότι στις φορολογικές δηλώσεις των εν λόγω γιατρών, δεν δηλώθηκαν εισοδήματα από πώληση περιουσιακών στοιχείων, δεδομένο που ενισχύει τις ενδείξεις παράνομου πλουτισμού ("φακελάκια").

iefimerida.gr/enikos.gr