Ανακοίνωση για την συγκρότηση Εθνικής Επιτροπής Διαλόγου για τα Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα και την Δημόσια Εκτέλεση εξέδωσε η ΟΕΒΕΝΗ:

\”Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.) θεωρεί πολύ θετική και άκρως απαραίτητη την απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Παναγιωτόπουλου για την συγκρότηση Εθνικής Επιτροπής Διαλόγου για τα Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα και την Δημόσια Εκτέλεση.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από επίμονες πιέσεις και της Ομοσπονδίας μας η οποία, ως γνωστόν, πρωτοστάτησε στις προσπάθειες παύσης των αυθαιρεσιών της Α.Ε.Π.Ι.

Ιδιαιτέρως σημαντικό είναι το γεγονός ότι στην επιτροπή θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των χρηστών των έργων και αντικειμένων για τα οποία αποδίδονται πνευματικά δικαιώματα.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η επιτροπή θα προβεί σε Πανελλαδική διερεύνηση του θέματος με σκοπό την οριστική και δίκαιη επίλυση του βάζοντας (ελπίζουμε) τέλος στις αυθαιρεσίες της Α.Ε.Π.Ι..

Είναι προφανές ότι οι επίμονες προσπάθειες και της Ομοσπονδίας μας αποδίδουν καρπούς υπέρ των δίκαιων θέσεων των συναδέλφων του χώρου της ευρύτερης εστίασης και διασκέδασης.

Ως Ομοσπονδία, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις έως ότου αναθεωρηθεί στο σύνολο του το ισχύον πλαίσιο και αρθούν οι αδικίες τις οποίες υφίστανται οι συνάδελφοι από την Α.Ε.Π.Ι.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook