Design δεντρόσπιτα, παλιά αεροπλάνα που μετατράπηκαν σε πεντάστερες σουίτες και δωμάτια που μοιάζουν να ξεπήδησαν από ταινία του Tim Burton. Ξενοδοχεία που ξαφνιάζουν με τη διαφορετικότητά τους και ανατρέπουν όσα νομίζαμε ότι ξέρουμε περί διαμονής.

Hotel Kakslauttanen, Φινλανδία

Πάρτε μια γεύση από το lifestyle των Εσκιμώων μένοντας σε αυτό το συγκρότημα από igloos στη Λαπωνία της Φινλανδίας. Εκτός από τα αυθεντικά igloos από πάγο, προσφέρονται και αρκετά σε μια πιο soft, γυάλινη εκδοχή για πιο άνετη παρατήρηση του φωτός στο Βόρειο Σέλας από την οροφή τους.

Κάθε γυάλινο ιγκλού είναι εξοπλισμένο με θερμικούς γυάλινους τοίχους και οροφές, που απομονώνουν το εσωτερικό για να το κρατήσουν ζεστό και άνετο το βράδυ, όταν η θερμοκρασία μπορεί να πέσει στους -22 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, το εστιατόριο είναι όλο από πάγο, οπότε θα απολαύσετε το γεύμα τριών πιάτων με γάντια και μπουφάν. Saariselka 99830, Φινλανδία, τηλ.: 0035816667100, www.kakslauttanen.fi.

\"\"

\"\"



Dasparkhotel, Αυστρία
Στην πόλη Ottensheim της βόρειας Αυστρίας, το Dasparkhotel προσφέρει ανατρεπτική, low budget διαμονή σε τσιμεντένιους σωλήνες αποχέτευσης για όσους δεν πάσχουν από κλειστοφοβία. Το εκκεντρικό ξενοδοχείο, που βρίσκεται μέσα στο πάρκο Rodlpark, ξεκίνησε ως ένα πειραματικό project του Αυστριακού καλλιτέχνη και μαστροχαλαστή Andreas Strauss και αποτελείται από τρεις «σουίτες».

Πρόκειται για μικροσκοπικά ανεξάρτητα δωμάτια, φτιαγμένα από κυλινδρικούς αγωγούς- πρώην σωλήνες υπονόμων. Καθένα τους με διπλό κρεβάτι, παράθυρο-τρύπα στην οροφή για φως και αέρα, ηλεκτρονική κλειδαριά (με προσωπικό κωδικό ασφαλείας) και χαριτωμένη, minimal διακόσμηση. Οι τουαλέτες και τα ντους βρίσκονται έξω, στο ευρύτερο «συγκρότημα», ενώ για πρωινό θα χρειαστεί να πεταχτείτε μέχρι το κοντινό σνακ μπαρ. Το ριζοσπαστικό σύστημα πληρωμής «pay as you wish» σημαίνει ότι οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να αφήσουν το ποσό που πιστεύουν ότι αξίζει η φιλοξενία τους. Donaulände – Rodlmündung, Ottensheim, Αυστρία, www.dasparkhotel.net.

\"\"

Treehotel, Σουηδία
Στην κοιλάδα του ποταμού Lule, στο μικρό σουηδικό χωριό Harads, το Treehotel είναι ιδανικό για φυσιολάτρες με όλη τη σημασία του όρου αλλά και για όσους ονειρεύονταν από μικροί να έχουν το δικό τους δεντρόσπιτο. Εδώ δεν θα βρουν μόνο ένα, αλλά 6 μοναδικά δεντρόσπιτα, σχεδιασμένα από γνωστούς Σκανδιναβούς αρχιτέκτονες. Το καθένα 4 με 6 μέτρα πάνω από το έδαφος, με θέα το ποτάμι και τα γειτονικά βουνά.

Τα 24 δωμάτια κυμαίνονται από 15 έως 30 τ.μ., και διαθέτουν οικολογικές αποτεφρωτικές τουαλέτες και ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση, μεταξύ άλλων. Πιο πρωτότυπο απ’ όλα είναι το δωμάτιο UFO που θυμίζει διαστημόπλοιο προσσεληνωμένο στα σουηδικά δάση. Υπάρχουν επίσης μια σάουνα και μια σάλα φαγητού. Edeforsväg 2 A, Harads, Σουηδία, τηλ.: 0046 92810403, www.treehotel.se

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

La Balade des Gnomes, Βέλγιο
Μοιάζει σαν να ξεπήδησε από ταινία του Tim Burton. Ο στόχος άλλωστε αυτού του ξενοδοχείου, που βρίσκεται στη μικρή μεσαιωνική πόλη Durbuy του Βελγίου, είναι να χαρίσει στους φιλοξενούμενούς του την αίσθηση ότι ζουν στο δικό τους παραμύθι. Πράγμα που καταφέρνει με θεματικά δωμάτια όπως «Το άλογο της Τροίας», «Τα αστέρια της ερήμου» και «Η γειτονιά του φεγγαριού». Αν επιλέξετε το τελευταίο, θα κοιμηθείτε σ’ ένα moon buggy και θα πάρετε το μπάνιο σας σε μια σεληνιακή κάψουλα. Rowe de Remoleu 20, Durbuy, Βέλγιο, τηλ.: 0032 472208623, www.labaladedesgnomes.be, από €120 το δίκλινο. 

\"\"

\"\"

Airplane Suite, Ολλανδία
Όταν ένα αεροπλάνο αποσύρεται, συνήθως πωλείται για παλιοσίδερα ή καταλήγει να σαπίζει σε κάποια έρημο. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα που έχουν καλύτερη τύχη, όπως για παράδειγμα το να μετατραπούν σε πεντάστερη σουίτα. Αυτή ήταν η ιδέα του Ολλανδού επιχειρηματία Ben Thijssen για αυτό το Ilyushin 18, 40 μέτρων, που κατασκευάστηκε το 1960 και για πολλά χρόνια το χρησιμοποιούσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ανατολικής Γερμανίας. Παρκαρισμένη στο αεροδρόμιο Teuge, η πρωτότυπη σουίτα διαθέτει πολυτελή amenities, σάουνα, flat τηλεοράσεις και Wi-Fi. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να βλέπουν τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις χωρίς να χρειαστεί να σηκωθούν από το queen size κρεβάτι τους. Το cockpit έχει μείνει ανέπαφο στη θέση του, για όσους θέλουν να νιώσουν για λίγο πιλότοι. De Zanden 61b, Teuge, Άμστερνταμ, τηλ.: 0031 619 388603, www.hotelsuites.nl.

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook