Τελευταία Ενημέρωση 7.55

Διακόπηκε για να συνεχιστεί αύριο το πρωί με τις αγορεύσεις, η πολύκροτη δίκη του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία. Την Τετάρτη το μεσημέρι αναμένεται να βγει η απόφαση.

Η σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις των δυο αδερφιών, Στεφανή και Σπύρου Κοκολογιάννη, εν μέσω εντάσεων και με τον κρεοπώλη να είναι συνεχώς δακρυσμένος.

Στεφανής Κοκολογιάννης
: \”Ήθελε η οικογένεια του Ξιδάκη να μας εγκλωβίσει\”

Σύμφωνα με τον Στεφανή Κοκολογιάννη, με τον Ξυδάκη υπήρχαν πολύ καλές σχέσεις. Δυο ημέρες πριν το φονικό είχε γίνει μια παρεξήγηση επειδή ο αδερφός του είχε μεσολαβήσει για να αποκατασταθούν οι σχέσει με μια οικογένεια με την οποία είχε παρεξηγηθεί ο Πρίαμος.

\”Το μεσημέρι του φονικού, είχα συναντηθεί με τον Πρίαμο. Δεν μου μίλησε. Όταν του τηλεφώνησα και τον ρώτησα για ποιό λόγο δεν μου μιλά, μου απάντησε: \”Όχι ρε, γιατί να σου μιλήσω, το αξίζεις;\” και τότε κατάλαβα ότι ήταν ενοχλημένος λόγω του σασμού του αδερφού μου\”

\”Γύρω στις 19.00 το απόγευμα κάναμε μια βόλτα στο χωριό, στο πλαίσιο του γλεντιού. Με πιάνει ο πρώην δήμαρχος και με ρωτα \”Είναι δυνατόν να γίνει καμιά ιστορία τώρα που είναι το γλέντι;\” Του είπα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα\”.

Στη συνέχεια της κατάθεσής του, προκειμένου να αναιρέσει τον ισχυρισμό ότι ο Πρίαμος είδε πρώτα το Φανούρη στο γλέντι και εξαγριώθηκε με αποτέλεσμα στη συνέχεια να πάει στο κρεοπωλείο, τόνισε ότι αν ο Φανούρης ο ανιψιός του ήταν στο γλέντι, θα φαινόταν έστω σε μια φωτογραφία ή σε ένα βίντεο από τα πολλά που τραβήχτηκαν στο γλέντι. Όμως, όπως υποστήριξε, ο Φανούρης δεν πάτησε τα πόδια του στο γλέντι.

Ήθελε η οικογένεια του Ξιδάκη να μας εγκλωβίσει. Κάποια στιγμή χάνω τον Ξιδάκη. Ξαφνικά βλέπω ότι αδειάζει το γλέντι. Βλέπω κλήσεις της γυναίκας του Γιώργη (κρεοπώλη) που έλεγε \”Γλάκα γιατί μας σκοτώνουν\”. Την ώρα που έφτασα εκεί είδα έναν που ήταν κάτω και από τη σύγχυση νόμιζα ότι ήταν ο αδερφός μου. Ρώτησα ποιός σκότωσε τον αδερφό μου και τότε ένας κουμπάρος μου, μου είπε \’Γλάκα να φύγεις γιατί θα σε σκοτώσουν και σένα\”. Έφυγα. Σκέφτηκα ότι θα με σκοτώνανε και μένα. Δεν ήξερα καν ότι μου είχαν κάνει μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μόλις ενημερώθηκα πήγα και παραδόθηκα στις αστυνομικές αρχές.

Στην ερώτηση του εισαγγελέα για ποιό λόγο τον εμπλέκουν στην υπόθεση, εκείνος απάντησε:

\”Θεωρώ ότι συγγενικά πρόσωπα του Ξυδάκη, τον υποκίνησαν και πήγε εξαγριωμένος στο κρεοπωλείο του αδερφού μου. Δεν υπάρχει δικαιολογία που ανακάτεψαν και εμένα. Νομίζω ότι ήθελαν να μας κάνουν να φύγουμε όλοι από το χωριό. Έτσι σκηνοθέτησαν τους πυροβολισμούς του αυτοκινήτου\”.

Σπύρος Κοκολογιάννης: \”Μας κατέστρεψαν. Έχουν βγει τα αποτελέσματα για το ποιός έκαψε τα σπίτια\”

Όταν ανέβηκε στο εδώλιο ο τρίτος αδερφός ο Σπύρος υποστήριξε ότι όταν έφτασε στο κρεοπωλείο, σήκωσαν κάποια άτομα το Φανούρη, τον έβαλαν στο αυτοκίνητό του και του είπαν να τον πάει στο νοσοκομείο. Στην πορεία ρώτησα το Φανούρη τι συνέβη και εκείνος του είπε: \”Ήρθε ο Πρίαμος στο μαγαζί με ένα σίδερο, Τσακώθηκαν με τον πατέρα μου, μπήκα στη μέση και εκείνος με πυροβόλησε\”.

Η οικογένεια των θυμάτων μας κατέστρεψε. Εγώ είχα συνεργασία με μεγάλες εταιρείες της Αθήνας οι οποίες διέκοψαν τη συνεργασία επειδή πήγαν και τους βρήκαν και τους φόβισαν, απειλούσαν πολλά άτομα από τα χωριό τα οποία τα απειλούσαν. Ξέρω ότι τα αποτελέσματα για το ποιός έκαψε τα σπίτια μας έχουν ήδη βγει και θα δείτε ότι δεν είναι η οικογένειά μου που έκαψε τα σπίτια για να πάρει τα λεφτά της ασφάλειας. Αλλά αυτό θα βγει μετά από αυτή τη δίκη\”.

Απολογία βασικού κατηγορουμένου

Νωρίτερα είχε απολογηθεί ο βασικός κατηγορούμενος:

\”Έγινε παρεξήγηση με τον Πρίαμο και τον αδερφό μου…\” έτσι ξεκίνησε την απολογία του ο βασικός κατηγορούμενος για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία και συνέχισε \’\’ πήρα τηλέφωνο τον Πρίαμο να μιλήσουμε και εκείνος με έβρισε άσχημα.

Πέντε ώρες αργότερα ήρθε με ένα τζιπ έξω από το κρεοπωλείο και σταμάτησε με χειροφρενιά. Μπήκε μέσα κρατώντας σιδερολοστό. Προσπάθησαν να βγω από την πλαϊνή πόρτα και να ξεφύγω.

Βγήκε ο Ξυδάκης και άρχισε να με πυροβολεί. Οι σφαίρες έπεφταν βροχή. Ο γιος μου φώναζε μη σκοτώνεις τον πατέρα μου, τότε έστρεψε το όπλο στο κοπέλι και το πυροβόλησε.

Όταν το παιδί έπεσε κάτω φοβήθηκα πως το σκότωσε. Έπιασα την καραμπίνα από το αυτοκίνητο και τον πυροβόλησα, εκείνος συνέχισε. Όταν τον είδα να πέφτει κάτω έφυγα γιατί φοβήθηκα\” κατέληξε ο κρεοπώλης και βασικός κατηγορούμενος.

Ένσταση στο δικαστήριο

Ένταση σημειώθηκε στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο  Νεάπολης, όταν ξεκίνησε την απολογία του ο βασικός κατηγορούμενος. Μόλις ο κρεοπώλης ξεκίνησε την απολογία του, συγγενείς και συγχωριανοί των θυμάτων φώναξαν \”είσαι φονιάς\” προκαλώντας ένταση στην αίθουσα, η οποία άμεσα μεταφέρθηκε στο προαύλιο.

Τι κατέθεσε η Ιατροδικαστής

Η Ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη που εξέτασε τους δύο τραυματίες (τον βασικό κατηγορούμενο κρεοπώλη και το γιό του) κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Νεάπολης για την πολύκροτη υπόθεση του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία το καλοκαίρι του 2012.

Η κατάθεση της Ελπ. Σπανουδάκη εθεωρείτο εξ αρχής κομβικής σημασίας, καθώς η πλευρά των κατηγορουμένων υποστηρίζει πως βρέθηκε σε άμυνα και έτσι προκλήθηκε το μακελειό, ενώ η πλευρά των θυμάτων υποστηρίζει πως ο κρεοπώλης και ο γιος του αυτοπυρπολήθηκαν, κατασκευάζοντας σκηνικό άμυνας μετά το θάνατο των Ξυδάκη και Σταυρουλάκη.

Η Ιατροδικαστής υποστήριξε για τον κρεοπώλη πως η απόσταση της βολής που πυροβολήθηκε (στα κάτω άκρα) είναι από μισό μέτρο και πάνω, άρα όχι εξ επαφής, ενώ το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν πιστόλι – πυροβόλο και όχι καραμπίνα.

Ο 19χρονος που τραυματίστηκε στο σβέρκο, δέχτηκε τη βολή από απόσταση μακρινή, ενώ όπως είπε η κα Σπανουδάκη σε καμία περίπτωση το όπλο που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν καραμπίνα.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της Ελπίδας Σπανουδάκη σημειώθηκε ένταση στην αίθουσα.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook