Έχουμε πετύχει το 80% των στόχων μας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, τονίζοντας ότι σκοπεύει να μειώσει τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης για το 2014. Η τρόικα θα έρθει σε λίγες ημέρες τόνισε, ενώ είπε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα σενάρια περί απομάκρυνσής του.

Για πρώτη φορά είμαστε πάνω από τους στόχους και αν συνεχίσουμε έτσι τότε η βελτίωση των αριθμών θα μεταφραστεί σε βελτίωση της ζωής των πολιτών, είπε ο υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάι».

Έχουμε πετύχει το 80% των στόχων μας στο δημοσιονομικό κομμάτι, συνέχισε ο υπουργός και εμφανίσθηκε κατηγορηματικός στο ενδεχόμενο γενικευμένων μειώσεων φόρων στη παρούσα στιγμή.

«Θα πέσουμε έξω στους δημοσιονομικούς στόχους αν μειώσουμε κι άλλο φόρους» επεσήμανε.

Σχολιάζοντας για την καθυστέρηση της τρόικα είπε ότι αυτή «θα έρθει σε λίγες ημέρες, θέλουμε να καθυστερήσει για να έχουμε τα τελικά στοιχεία Δεκεμβρίου».

Επίσης ανέφερε ότι η τελευταία επισκόπηση της τρόικας εχει καθυστερήσει γιατί δεν δεχόμαστε να συναινέσουμε σε πολιτικές που μπορούν να προχωρήσουν σε πολύ πιο ήπιο τρόπο.

«Είναι δύσκολο να συμφωνήσουμε στο Eurogroup της 27ης Φεβρουαρίου» δήλωσε.

Κληθείς να σχολιάσει το νέο φόρο ακινήτων είπε ότι πιο ελαφρύςαπό τον προηγούμενο και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί μια χώρα να μην έχει φόρο ακινήτων. Υποστήριξε δε ότι η Ελλάδα είναι περίπου στον μέσο όρο σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Επιπλέον δήλωσε ότι στα προσεχή έτη δεν αποκλείεται, όταν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι να καταστεί εφικτό η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μειώσεις φόρων.

Ωστόσο τόνισε ότι με τα σημερινά δεδομένα «σκοπεύουμε να μειώσουμε τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης για το 2014».

Αναφερόμενος στις ομαδικές απολύσεις είπε ότι είναι κάτι που δεν απασχολεί σήμερα τις επιχειρήσεις.

«Είπαμε στην τρόικα ότι ουδεμία επιχείρηση θέτει το θέμα. Εκτιμώ ότι η τρόικα θα δεχθεί να μην γίνουν ομαδικές απολύσεις» είπε ο κ.Στουρνάρας.

Για το «κούρεμα», του χρέους ανέφερε ότι το σύνταγμα των δυτικών χωρών δεν επιτρέπει κούρεμα του χρέους και όπως είπε δεν μπορεί να ζητηθεί κάτι τέτοιο από φτωχότερε χώρες.

Υπάρχουν συνέχισε εναλλακτικοί τρόποι για κάτι τέτοιο, σημειώνοντας ότι δεν γίνεται η Ελλάδα να βάλει σε κίνδυνο το ευρώ.

«Με μονομερή διαγραφή χρέους σημαίνει ότι βγαίνεις από το ευρώ» δήλωσε και πρόσθεσε ότι αυτό που «θέλουμε είναι μείωση του χρέους και θα το πετύχουμε».

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook