Πενταμελή εγκληματική ομάδα αλλοδαπών που είχε ξαφρίσει κοσμηματοπωλεία σε Χανιά και Ρέθυμνο, εξάρθρωσε η αστυνομία στα Χανιά.

Χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, πέντε (5) μέλη της οργάνωσης, τέσσερις υπήκοοι Ρουμανίας, 30, 37, 26 και 36 ετών και ένας 27χρονος υπήκοος Ιράκ .

Πρόκειται για τους δράστες της διάρρηξης και κλοπής σε κοσμηματοπωλείο στο Καστέλι Κισάμου πριν από λίγες ημέρες.

Ωστόσο, όπως προέκυψε το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ένα από τα πολλά στο πλούσιο… εγκληματικό βιογραφικό τους!

Τέλος στη δράση της ομάδας έβαλαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, που πραγματοποίησαν την επιχείρηση.

Η σύσταση και συγκρότηση της συγκεκριμένης ομάδας, εντοπίζεται τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2012

Από τις αστυνομικές έρευνες έχουν εξιχνιαστεί, μέχρι στιγμής, οκτώ (8) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών – διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Κρήτης

Η αξία των κοσμημάτων και τιμαλφών που έχουν αφαιρέσει συνολικά οι δράστες, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό περίπου των 403.000 ευρώ!

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της αντίστασης και της νομοθεσίας περί όπλων.

Επίσης εξακριβώθηκε ότι, με την ίδια ή διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, προέβαιναν στην κατ\’ επάγγελμα και κατ\’ εξακολούθηση διάπραξη περισσοτέρων κακουργηματικών πράξεων (διακεκριμένες κλοπές), με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος, προσπορίζοντας για λογαριασμό της οργάνωσης υπέρογκα οικονομικά οφέλη.

Από την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, ενεργώντας με ίδια ή διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, συμμετείχαν στη διάπραξη των παρακάτω διακεκριμένων κλοπών :

Στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων :

• Την 10.01.2012 τα ξημερώματα, αφού διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο, αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ.

• Την 08.03.2012 τα ξημερώματα αφού διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο, αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας έντεκα χιλιάδων (11.000) ευρώ.

• Την 05.03.2013 τα ξημερώματα, αφαίρεσαν από κοσμηματοπωλείο με τη μέθοδο της διάρρηξης, κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

• Την 18.10.2013 τα ξημερώματα επιχείρησαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν κοσμηματοπωλείο.

• Την 10.01.2014 τα ξημερώματα, αφού διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ.

Στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου :

• Την 10.09.2013 τα ξημερώματα, αφού διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο, αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ.

• Την 16.11.2013 νωρίς το πρωί, αφαίρεσαν από κοσμηματοπωλείο με τη μέθοδο της διάρρηξης, κοσμήματα συνολικής αξίας δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ.

• Την 26.11.2013, με τη μέθοδο της διάρρηξης αφαίρεσαν νωρίς το πρωί, από κοσμηματοπωλείο, κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι όπου διέμεναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων, μεγάλος αριθμός από διαρρηκτικά εργαλεία, μία ζυγαριά ακριβείας, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (320) ευρώ.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στα κοσμήματα – τιμαλφή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• τετρακόσια εξήντα έξι (466) ζεύγη σκουλαρίκια
• διακόσια τριάντα δύο (232) χρυσά δαχτυλίδια
• έντεκα (11) ρολόγια χειρός (ανδρικά και γυναικεία)
• εκατόν δέκα (110) χρυσοί σταυροί
• είκοσι τρεις (23) χρυσές αλυσίδες (λαιμού)
• τριακόσια δέκα (310) χρυσά κρεμαστά (λαιμού) και
• εκατόν τρία (103) τεμάχια διαφόρων χρυσών κοσμημάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, ενώ η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε ανάλογες εγκληματικές πράξεις.

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Αρτέμης Κουτσαυτάκης, ο Διευθυντής της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων Παρασκευάς Χηνόπουλος, καθώς και τις δηλώσεις ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου ο οποίος είχε πέσει θύμα διάρρηξης και κλοπής από την εγκληματική ομάδα.

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook