Επιχείρηση «φίμωσης» των δημοσιογράφων με ανακριτική… διάθεση έχει ξεκινήσει άτυπα το Ελιζέ αφήνοντας να διαρρεύσουν δημοσιεύματα στο γαλλικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία, ο Γάλλος πρόεδρος θα κλείσει ερμητικά την πόρτα σε όλους όσους αποπειραθούν να εκμαιεύσουν λεπτομέρειες για την κρυφή του αγάπη, στη συνέντευξη Τύπου που αναμένεται να παραχωρήσει σε λίγη ώρα.
Η συνάντησή του με τους δημοσιογράφους στο προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνισή του αφότου το περιοδικό «Closer» που ασχολείται με τις διασημότητες, δημοσίευσε φωτογραφίες που, όπως διευκρίνισε, δείχνουν τον Ολάντ να κάνει μια νυκτερινή επίσκεψη στη γαλλίδα ηθοποιό Ζουλί Γκαγέ.
Το γραφείο του διαμαρτυρήθηκε για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής του, αλλά δεν αρνήθηκε τη σχέση. Η υπόθεση πήρε αιφνιδιαστικά νέα τροπή την Κυριακή, όταν προέκυψε ότι η επίσημη σύντροφός του, η Βαλερί Τριερβελέρ, εισήχθη σε νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ.
Μερικές ώρες πριν από τη συνέντευξη Τύπου, στις γαλλικές ειδησεογραφικές εκπομπές κυριαρχεί η προσωπική υπόθεση του Ολάντ μάλλον, παρά το θέμα της οικονομίας.
Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Liberation», που επικαλείται πολυάριθμες πηγές από το Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Σοσιαλιστής πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ θα κινηθεί στην αρχική γραμμή της κυβέρνησης για το σκάνδαλο «Closergate»:«Oυδέν σχόλιο».
Όχι για να μην τα κάνει… θάλασσα. Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι ο Σοσιαλιστής πρόεδρος δεν διαθέτει το επικοινωνιακό χάρισμα του προκατόχου του, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος είχε αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την αποκάλυψη της ερωτικής σχέσης του με την Κάρλα Μπρούνι.
Όπως αναφέρει η αριστερή εφημερίδα, ο Ολάντ θα επιδιώξει την… πλάγια οδό για να αντιμετωπίσει τον «βομβαρδισμό» των ερωτήσεων που θα δεχτεί από τους δημοσιογράφους.
Εξάλλου έχει το επιχείρημα ότι η τρίτη κατά σειρά συνέντευξή Τύπου από τότε που ανέλαβε τον προεδρικό θώκο, είχε από την αρχή στόχο να επικεντρωθεί στη θέση της κυβέρνησης του Παρισιού για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της οικονομίας της Γαλλίας και όχι στην «ανάρμοστη σχέση» του με τη Γαλλίδα ηθοποιό Ζουλί Γκαγέ. 
Τα έμπιστα στελέχη του, πάντως, τον έχουν συμβουλεύσει να αποφύγει επιμελώς να απαντήσει στις επίμαχες ερωτήσεις γιατί πολύ απλά έχει τουλάχιστον 15 μέρες στη διάθεσή του για να αποσαφηνίσει την κατάσταση. Σε ό,τι αφορά όμως στη σχέση του με την επίσημη σύντροφό του, Βαλερί Τριερβελέρ, τα πράγματα είναι διαφορετικά. 
Οι δημοσιογράφοι έχουν κάθε λόγο να ρωτήσουν για την ιδιωτική ζωή του προέδρου σε ό,τι αφορά στη Βαλερί, η οποία τους κοστίζει πάνω από 19 χιλιάδες ευρώ μηναίως. Όπως και να το κάνουμε, αυτή την «πρώτη κυρία» γνωρίζουν οι Γάλλοι πολίτες, και γι\’ αυτήν και τη σχέση της με τον Ολάντ θα ήθελαν να μάθουν.
Αυτό το οποίο «καίγονται» να μάθουν είναι αν θα της δώσει – και πότε- τα παπούτσια στο χέρι, κάτι που επιθυμεί η πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών. 
Σε ό,τι αφορά στην «κρυφή αγάπη» του Ολάντ με την Γαλλίδα ηθοποιό, Ζουλί Γκαγέ, ο Γάλλος πρόεδρος θα μπορούσε ακριβώς να πράξει ό,τι και ο δεξιός προκάτοχός του. 
Ο Νικολά Σαρκοζί είχε παραδεχτεί το 2007, σε συνέντευξη Τύπου, ότι η σχέση του με την Κάρλα Μπρούνι είναι σοβαρή κλείνοντας έτσι το στόμα στους δημοσιογράφους με συνοπτικές διαδικασίες. Τότε, ο Ολάντ έσπευσε να τον αποκαλέσει ναρκισσιστή. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook