Ένα αποτρόπαιο -ίσως όχι και τόσο ασυνήθιστο για εκείνους θέαμα- αντίκρυσαν οι φύλακες του ζωολογικού κήπου «Surabaya Zoo» στην Ινδονησία. Βρήκαν τον Μάικλ, ένα αφρικανικό λιοντάρι 18μηνών κρεμασμένο στο κλουβί του. 
Η δίευθυνση του ζωολογικού κήπου ερευνά τι μπορεί να συνέβη και κάνει λόγο για ατύχημα. Τα στοιχεία όμως είναι επιβαρυντικά για τον συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο. 
Ο απαγχονισμός του Μάικλ έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από παράξενα γεγονότα που έχουν συμβεί στον συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο, που έχει χαρακτηριστεί από τα τοπικά μέσα ως ο «ζωολογικός κήπος του θανάτου». Σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάθε μήνα στον Surabaya Zoo πεθαίνουν 22 ζώα! 
Σοκ είχε προκαλέσει στα διεθνή μέσα ο θάνατος μίας καμηλοπάρδαλης που έχασε τη ζωή της το 2012 στο Surabaya Zoo, τρώγοντας σκουπίδια. Μέσα στο στομάχι του ζώου βρέθηκε πλαστικό βάρους 18 κιλών. 
Το Surabaya Zoo φιλοξενεί περισσότερα από 4.000 ζώα, πολλά από τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση. Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων και η απάνθρωπη μεταχείριση των εργαζομένων του ζωολογικού κήπου, έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και της τοπικής κοινής γνώμης.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook