Δύο βάσεις, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δημιουργεί από τον Απρίλιο η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair, όπως ανακοινώθηκε από στελέχη της, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη - απο τον Απρίλιο - και δρομολογίων απο και προς τα Χανιά και την Αθήνα.

Ειδικότερα, η εταιρεία θα σταθμεύει δύο αεροσκάφη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ένα στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα τη δημιουργία περίπου 2.800 νέων θέσεων εργασίας συνολικά.

Όσον αφορά στη βάση της Αθήνας, τα αεροσκάφη θα εκτελούν δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Πάφο, Λονδίνο και Μιλάνο, ενώ αναμένεται να μεταφέρουν, σε ετήσια βάση, πάνω από 1,2 εκατ. επιβάτες με περισσότερες από 150 πτήσεις εβδομαδιαίως. Θεωρείται ότι θα δημιουργηθούν 1.200 θέσεις εργασίας.

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιούνται από την Αθήνα τέσσερις πτήσεις ημερησίως προς Χανιά, δύο πτήσεις ημερησίως προς Λονδίνο, δύο πτήσεις ημερησίως προς Μιλάνο, δύο πτήσεις ημερησίως προς Πάφο, δύο πτήσεις ημερησίως προς Ρόδο και 10 πτήσεις ημερησίως προς Θεσσαλονίκη.

Σε ερώτηση εάν έχει ενημερωθεί το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τη βάση στην Αθήνα, τα στελέχη της εταιρείας απάντησαν αρνητικά και πρόσθεσαν πως η Ryanair θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στην ελληνική πρωτεύουσα ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει ή όχι διαφοροποίηση στην τιμολογιακή πολιτική του αεροδρομίου.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, η Ryanair ξεκινά τον Απρίλιο από τη νέα βάση της πτήσεις προς συνολικά 16 προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού, με 212 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση, μεταφέροντας 1,6 εκατ. επιβάτες ετησίως. Υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν πάνω από 1.600 θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία προβαίνει σε εκπτώσεις και προσφορές σε εισιτήρια, με αφορμή τις εν λόγω ανακοινώσεις.

Aegean: Απαραίτητη η συνένωση της Aegean με την Οlympic Air

Η σημερινή ανακοίνωση της Ryanair επιβεβαιώνει τη λειτουργία μιας απόλυτα ανταγωνιστικής αγοράς, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αερομεταφορών, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Aegean.

«Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που η συνένωση δυνάμεων των δύο ελληνικών αερομεταφορέων, της Aegean με την Olympic Air, ήταν απαραίτητη ώστε να δημιουργηθούν οι οικονομίες κλίμακας, για την αποτελεσματική λειτουργία και ανάπτυξη ενός ελληνικού αερομεταφορέα, που θα εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας σε αυτή την κοινή ευρωπαϊκή αγορά» συμπληρώνεται .

Στη συνέχεια, χαρακτηρίζεται θετικό το ότι η σταθεροποίηση της χώρας και η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος την καθιστούν πιο ελκυστική για επιπλέον δραστηριοποίηση ξένων αερομεταφορέων, ενώ επισημαίνεται ότι η Aegean «έχει επενδύσει πολύ πριν και συστηματικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με οκτώ βάσεις στο κέντρο και την Περιφέρεια της χώρας και έχει συμβάλει καθοριστικά σε πολύ δύσκολες εποχές στην στήριξη και ανάπτυξη του τουρισμού».

naftemporiki.gr