Αγωγή σε βάρος του Παντελή Παντελίδη κατέθεσε ο Γιώργος Μουκίδης, κατηγορώντας τον για «κλοπή» του τραγουδιού του «Χωρίς φτερά», το οποίο είχε ερμηνεύσει η Κωνσταντίνα και είχε γραφτεί το 1999.

Το τραγούδι που θεωρεί ότι είναι αντιγραφή του είναι το «Τέτοια αγάπη δεν αξίζω», το οποίο περιλαμβάνεται στην τελευταία δουλειά του Παντελή Παντελίδη και ζητάει αποζημίωση μέσω αγωγής ύψους 100.000 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, αν ο Παντελής Παντελίδης ξαναπαραβιάσει κάποιο δικαίωμα του Γιώργου Μουκίδη, θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των τριών χιλιάδων και να κρατηθεί ένα χρόνο.

«Από τη σύγκριση των δύο αυτών μουσικών κομματιών με τίτλους Χωρίς φτερά και Τέτοια αγάπη δεν αξίζω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Παντελής Παντελίδης χρησιμοποίησε τμήμα του δικού μου τραγουδιού για να συνθέσει τελικά το δικό του, χωρίς φυσικά να μου ζητήσει και να του χορηγήσω τη σχετική άδεια. Ειδικότερα χρησιμοποίησε τη μελωδία από το ρεφρέν του τραγουδιού Χωρίς φτερά σαν γέφυρα (μουσικό μέρος του τραγουδιού που προετοιμάζει το ρεφρέν) στο δικό του τραγούδι», αναφέρει μέσα στην αγωγή που κατέθεσε ο Γιώργος Μουκίδης.

Ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Λαμάρης, δήλωσε ότι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον καλλιτέχνη, αλλά δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν. «Πλέον θα τα πούμε στο δικαστήριο», είπε χαρακτηριστικά. Ενώ η δισκογραφική εταιρεία του Παντελή Παντελίδη δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν έχει λάβει γνώση της αγωγής.

protothema.gr