Νεκρά ψάρια ξεβράζονται τις τελευταίες ημέρες από τον Ευρώτα, εξαιτίας της ρύπανσης των νερών του ποταμού, επισημαίνεται σε ψήφισμα διαμαρτυρίας δημοτικών αρχών και κατοίκων από τα παρόχθια χωριά του Δήμου Ευρώτα, στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας.

Στο ψήφισμά τους, καταγγέλλουν ότι ο ποταμός Ευρώτας, σημαντικός υγροβιότοπος της νότιας Ελλάδας,  «έχει εγκαταλειφθεί και κινδυνεύει από την αδιαφορία των αρχών και τα οικονομικά συμφέροντα».

«Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες, για άλλη μία φορά, του βιασμού του οικοσυστήματος του Ευρώτα. Εκατοντάδες ψάρια που ασφυκτιούσαν στα μολυσμένα -από λύματα ελαιοτριβείων και άλλων ρυπογόνων μονάδων- νερά του ποταμού, έβγαιναν από το νερό προσπαθώντας να "επιβιώσουν" », αναφέρεται στο ψήφισμα και ζητούν άμεσα την ενεργοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών, προκειμένου να εντοπίσουν τις ρυπογόνες μονάδες και να λάβουν τα μέτρα που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία του ποταμού.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν τον ιστορικό ποταμό υπογραμμίζοντας ότι «'δεν θα επιτρέψουμε για άλλη μια φορά να αποτελέσει το ποτάμι πεδίο εξυπηρέτησης συμφερόντων και δοσοληψιών και να μετατραπεί σε αποδέκτη ρυπογόνων ουσιών»'.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέρα από την ανησυχία για την περιβαλλοντική υποβάθμιση, ανακύπτει και ζήτημα δημόσιας υγείας καθώς από τα νερά του Ευρώτα υδρεύονται οικισμοί και αρδεύεται ένα μεγάλο μέρος της καλλιεργήσιμης έκτασης στη Λακωνία.