Δεκαέξι ολόκληρες ώρες κράτησε η δραματική ομηρία του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου, ο οποίος έπεσε στα χέρια των απαγωγέων του το βράδυ της Τρίτης, αφέθηκε ελεύθερος την Τετάρτη και έπεισε έναν από αυτούς να παραδοθεί μαζί του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο επιχειρηματίας απήχθη το βράδυ της Δευτέρας, γύρω στις 23.00, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στην Πεντέλη, από το εργοστάσιο.

Πως έστησαν την παγίδα με το ψεύτικο τροχαίο

Ο κ. Καραμολέγκος είχε τηλεφωνήσει φεύγοντας από το εργοστάσιο στο σπίτι του για να τον περιμένουν για φαγητό, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Μια ομάδα που προφανώς παρακολουθούσε τον επιχειρηματία έστησε ένα ψεύτικο σκηνικό τροχαίο στην συμβολή των οδών Κλεισθένους και Οσσας στον Γέραακ και μόλις το αυτοκίνητο του κ. Καραμολέγκου πέρασε από το σημείο ένα μηχανάκι (κλεμμένο σύμφωνα με την Αστυνομία) έπεσε πάνω του.

Ο επιχειρηματίας πιστεύοντας ότι έχει προκληθεί τροχαίο βγήκε έξω από το αυτοκίνητό του για να βοηθήσει τον τραυματία και εκείνη τη στιγμή οι άλλοι δύο απαγωγείς του επιτέθηκαν και ακολούθησε μικρή πάλη.

Ο επιχειρηματίας πιθανότατα αντιστάθηκε, γιατί στο σημείο βρέθηκαν κηλίδες αίματος, αλλά και τα γυαλιά του απαχθέντα.

Οι απαγωγείς τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, αφήνοντας στο σημείο, ένα από τα δίκυκλα που χρησιμοποίησαν.

Κάτοικοι της περιοχής που είδαν την σκηνή της απαγωγής, ειδοποίησαν την Αστυνομία και στην περιοχή άρχισαν αναζητήσεις, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι ακριβώς είχε συμβεί.

Τα γυαλιά έδωσαν το «στίγμα».

Κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων, οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω στον γιο του κ. Καραμολέγκου, ο οποίος, είχε βγει να ψάξει τον πατέρα του, στην διαδρομή που ακολουθούσε για το σπίτι τους στην Πεντέλη, επειδή είχε αργήσει πολύ και ανησύχησαν. Ο γιος του κ. Καραμολέγκου είδε τα γυλιά του πατέρα του και τα αναγνώρισε αναφέροντάς το στους αστυνομικούς.

Ετσι διευκρινίστηκε ότι επρόκειτο πράγματι για απαγωγή και ενημερώθηκε η Ασφάλεια, η οποία ανέλαβε την υπόθεση και είχε συνεχώς επαφή με την οικογένεια.

Επως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, από την πρώτη στιγμή, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενεργοποιήθηκε ειδική ομάδα διαχείρισης του περιστατικού, με τη συμμετοχή ψυχολόγων, διαπραγματευτών και εξειδικευμένων αστυνομικών.

Στο πλαίσιο της άμεσης ενεργοποίησης για την διερεύνηση της υπόθεσης, οριοθετήθηκαν περιοχές της Αττικής, όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις ενδείξεις, είχε μεταφερθεί ο απαχθείς.

Συγκεκριμένα, από το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του επιχειρηματία, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες κινούνταν στην περιοχή των Μεσογείων και ειδικότερα προς την πλευρά του Κουβαρά.

Οι περιοχές αυτές τέθηκαν υπό συνεχή επιτήρηση, με τη χρήση φυσικών και τεχνικών μεθόδων, ενώ ενεργοποιήθηκαν ειδικά αστυνομικά μπλόκα και αποκλείστηκαν, με ισχυρές δυνάμεις, όλες οι πιθανές δίοδοι διαφυγής.

Το πρωί, οι δράστες τηλεφώνησαν στην οικογένεια ζητώντας λύτρα, ενώ ο ίδιος ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με τον οικονομικό διευθυντή της επιχείρησης του, ζητώντας του να συγκεντρώσει μεγάλο χρηματικό ποσό (δύο εκατομμύρια ευρώ αναφέρουν οι πληροφορίες) και θα τον ενημέρωνε τι θα το έκαναν.

Επεισε τον απαγωγέα του να παραδοθεί

Το απόγευμα της Τρίτης και ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν, ο κ. Καραμολέγκος κατάφερε να πείσει τον Μολδαβό που τον φρουρούσε ότι δεν θα γλύτωνε την σύλληψη και αυτός, συναισθανόμενος την πίεση από την ευρεία κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών παρουσιάστηκε μαζί με τον απαχθέντα στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατέας, όπου και συνελήφθη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μανώλης Καραμολέγκος όταν βρέθηκε μπροστά από το ΑΤ Κερατέας ρώτησε τον φρουρό αν γνωρίζει πως η ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνες για μια απαγωγή.

Οταν εκείνος απάντησε καταφατικά του γνωστοποίησε ότι ο ίδιος ήταν ο επιχειρηματίας που αναζητούσαν και του έδειξε με το χέρι του το άτομο που βρισκόταν πίσω του για να καταλάβει ο αστυνομικός ότι επρόκειτο για τον απαγωγέα.

Μάλιστα, ο συλληφθείς φέρεται να είχε μαζί του κατά τη στιγμή της παράδοσής του ένα πιστόλι αλλά και μια χειροβομβίδα.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορία ότι οι απαγωγείς κινούνταν με ταξί και μάλιστα είχαν και τον αριθμό κυκλοφορίας, γι' αυτό έκαναν έλεγχο σε συγκεκριμένο όχημα, όπου συνέλαβαν τον δεύτερο από τους απαγωγείς, ενώ ο τρίτος κατάφερε να διαφύγει μέσα στα χωράφια.

Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για να εντοπιστεί και να συλληφθεί και ο τρίτος, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλοι συνεργοί οι οποίοι, ωστόσο, δεν είχαν ενεργό ρόλο στην απαγωγή.

Μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες από την Ασφάλεια, ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Πέμπτη στον εισαγγελέα.

Το προφίλ των απαγωγέων

Ο δράστης που παραδόθηκε μαζί με τον επιχειρηματία, είναι Μολδαβός, 37 ετών, και με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες ήταν εργαζόμενος στις επιχειρήσεις του Μανώλη Καραμολέγκου. Το γεγονός αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι οι δύο άνδρες είχαν κάποια οικειότητα και έτσι ο επιχειρηματίας κατάφερε να τον πείσει.

Μολδαβικής καταγωγής φέρεται να είναι και ο έτερος από τους συλληφθέντες, ενώ από την αστυνομία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «εγκέφαλος» της απαγωγής να είναι Ελληνας.

Εκείνο που προσπαθούν πλέον να συνθέσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. είναι το προφίλ των απαγωγέων και το εάν εμπλέκονται σε άλλες παράνομες πράξεις, καθώς, τουλάχιστον στην υπόθεση Καραμολέγκου οι χειρισμοί τους κρίνονται ερασιτεχνικοί.

Ο εντοπισμός του αυτοκινήτου του κ. Καραμολέγκου αλλά και της αγροικίας όπου τον είχαν κρύψει στην περιοχή της Κερατέας θα προσθέσουν νέα στοιχεία στην εξιχνίαση της υπόθεσης και θα δώσουν και τα υπόλοιπα πρόσωπα στο πιάτο των αρχών.

iefimerida.gr