Δεκάδες επαγγελματίες, εργολάβοι, κατασκευαστές και επιχειρηματίες, από το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, φαίνεται να εμπλέκονται σε κύκλωμα με εικονικά τιμολόγια, συνολικής αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πριν μερικούς μήνες και όλο το προηγούμενο διάστημα οι ελεγκτές της ΔΟΥ Βόλου επιχειρούσαν μέσα από έρευνες, ελέγχους και διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων, να εξυφάνουν όλο τον ιστό της οικονομικής απάτης στην οποία ο εγκέφαλος της παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστος.

Μπορεί οι υπόνοιες για τον εκδότη των εικονικών τιμολογίων να υπάρχουν, ωστόσο τα στοιχεία δεν είναι ακόμη αρκετά και ικανά για να οδηγήσουν στη σύλληψή του και στην πλήρη αποκάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο είχε στηθεί η επικερδής κομπίνα εις βάρος του δημοσίου.

Στελέχη της δύο εφοριών του Βόλου, αποκαλύπτουν στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» ότι τα τιμολόγια θεωρήθηκαν σε ΔΟΥ της Αθήνας.

Από τον έλεγχο φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκονται 20 - 30 επιχειρηματίες της Μαγνησίας, ο καθένας από τους οποίους βρέθηκε να έχει εικονικά τιμολόγια αξίας 100.000 έως 600.000 ευρώ.

newpost.gr/εφημερίδα «Ταχυδρόμος»