Με μια λακωνική δήλωση ενώπιον του πενταμελούς εφετείου ο τέως δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος επέμεινε για άλλη μια φορά στην αθωότητά του. 
«Δεν έχω καμία σχέση για όσα με κατηγορούν», είπε ο «φτερωτός γιατρός», ενώ ο πρώην στενός του συνεργάτης Μ. Λεμούσιας δήλωσε επίσης αθώος και ζήτησε την ευκαιρία για να το αποδείξει.
Ο μόνος που αποδέχτηκε ξανά την ενοχή του -όπως έχει κάνει από την πρώτη στιγμή- ήταν ο πρώην ταμίας Π .Σαξώνης που δήλωσε: «Έχω αποδεχτεί την κατηγορία. Ζητώ συγνώμη από το λαό της Θεσσαλονίκης».
Με μια λακωνική δήλωση ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, όπου δικάζεται η πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, ο τέως δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος επέμεινε για άλλη μια φορά στην αθωότητά του. 
«Δεν έχω καμία σχέση για όσα με κατηγορούν», είπε ο «φτερωτός γιατρός», ενώ ο πρώην στενός του συνεργάτης Μ. Λεμούσιας δήλωσε επίσης αθώος και ζήτησε την ευκαιρία για να το αποδείξει.
Ο μόνος που αποδέχτηκε ξανά την ενοχή του -όπως έχει κάνει από την πρώτη στιγμή- ήταν ο πρώην ταμίας Π .Σαξώνης που δήλωσε: «Έχω αποδεχτεί την κατηγορία. Ζητώ συγνώμη».
Η δίκη ξεκίνησε το πρωί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου με την υποβολή δικονομικών θεμάτων. Ωστόσο, ο συνήγορος του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, έθεσε αίτημα για αποβολή της πολιτικής αγωγής και το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να συσκεφθεί
Τελικά, το αίτημα απορρίφθηκε και αποφασίστηκε να συνεχιστεί η δίκη σε διαφορετική αίθουσα.
Για την υπόθεση κατηγορούνται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας του Δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, σε βάρος των οποίων, πρωτόδικα, είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, στον καθένα. Το εδώλιο συμπληρώνεται, επίσης, από δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, στους οποίους είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντιστοίχως, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει της επαναληπτικής δίκης.
Η μεταγωγή των κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε γύρω στις 9:15, με τον τέως δήμαρχο να τυγχάνει θερμής υποδοχής από υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τα δικαστήρια.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, έχοντας δώσει «δείγματα γραφής» όλο τον προηγούμενο καιρό, με επιστολές του μέσα από τη φυλακή, αναμένεται να υποστηρίξει ότι η υπεξαίρεση στον κεντρικό Δήμο ξεκίνησε πριν ο ίδιος αναλάβει τη δημαρχία. 
protothema.gr/seleo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook