Για την άλλη εβδομάδα μετατίθεται η λήψη των αποφάσεων σχετικά με την αποκρατικοποίηση του ελληνικού από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ. Στη χθεσινή συνεδρίαση, σύμφωνα με στελέχη του Ταμείου, δεν ήταν δυνατό να εξαντληθεί το θέμα και για το λόγο αυτό προγραμματίζεται νέα συνεδρίαση του ΔΣ την ερχόμενη εβδομάδα.

Αντικείμενο της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η έγκριση του σχεδίου σύμβασης παραχώρησης του Ελληνιού. Στόχος της διοίκησης του Ταμείου είναι το σχέδιο αυτό να παραδοθεί στους ενδιαφερόμενους επενδυτές, έτσι ώστε οι τρεις υποψήφιοι επενδυτές να προσέλθουν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις ενδιαφερόμενοι είναι η ισραηλινών συμφερόντων Elbit, η ελληνική Lamda Development και η βρετανικών συμφερόντων London & Regional Properties.

Σε κάθε περίπτωση η υποβολή δεσμευτικών προσφορών αναμένεται να γίνει στο τέλος του επόμενου μήνα. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, αφού λάβουν το σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης, θα πρέπει να το συζητήσουν με τους μετόχους και τους χρηματοδότες τους ώστε να υποβάλουν την τελική και δεσμευτική προσφορά τους για τα 6.200 στρέμματα του Ελληνικού.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook