Στην έκδοση οδηγίας για τις γυναίκες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν ή ήδη βρίσκονται στην Ινδία, προχώρησαν οι κυβερνήσεις του Καναδά, της Γαλλίας και της Μ. Βρετανίας, μετά τις αποτρόπαιες υποθέσεις βιασμών που σημειώνονται στη χώρα και συγκλονίζουν ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας: «Σοβαρές σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών από την Πολωνία, τη Γερμανία και τη Δανία, έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή του έτους. Οι γυναίκες που ταξιδεύουν στη χώρα καλούνται να είναι προσεκτικές ακόμα και αν ταξιδεύουν με γκρουπ ανθρώπων».

Στον ίδιο τόνο και η καναδική κι η γαλλική κυβέρνηση προειδοποιούν τις γυναίκες να προσέχουν ιδιαίτερα όταν βρίσκονται στην περιοχή Παχαργκάντζ, όπου μία γυναίκα 51 ετών από τη Δανία βιάστηκε ομαδικά.

Η Γαλλία και η Μ. Βρετανία είναι από τις δέκα χώρες που επιλέγουν την Ινδία ως τουριστικό προορισμό, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή. Παρόλα αυτά, τον περασμένο Μάρτιο, η αμερικανική κυβέρνηση είχε αναφέρει σε οδηγία ότι οι ινδικές αρχές καταγράφουν διαρκώς υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και πρότεινε στους ταξιδιώτες να μην αποκαλύπτουν το ξενοδοχείο όπου διαμένουν, ούτε τον αριθμό του δωματίου τους. Επισήμανε, μάλιστα, στις γυναίκες να διασφαλίσουν ότι οι πόρτες του δωματίου τους κλείνουν με λουκέτα και κλειδαριές και διαθέτουν «ματάκι».

Την ίδια ώρα ινδικές εφημερίδες αναφέρουν πτώση στο ποσοστά τουριστών από τη Γερμανία, ενώ εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω μείωση του τουρισμού αν τα περιστατικά συνεχίσουν.

protothema.gr