Υπεγράφει από το δήμαρχο Γόρτυνας Νίκο Σχοιναράκης,  η προγραμματικής σύμβασης για έργα οδοποιίας που θα πραγματοποιηθούν στη δημοτική ενότητα Κόφινα, του Δήμου.

Η μελέτη που έχει  τίτλο “Συντήρηση Αγροτικών Δρόμων” και προϋπολογισμό 560.000 ευρώ, εντάχθηκε το 2010 στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα “Κρήτη-Πράσινη Ανάπτυξη”, με εγκεκριμένο ποσό 400.000 ευρώ. Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο κι ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο πρόσφερε έκπτωση της τάξης του 61%. Έτσι η σύμβαση που υπογράφτηκε φτάνει τις 261.719 ευρώ.

Σύμφωνα με την αρχική μελέτη, αναμένεται να πραγματοποιηθούν ασφαλτοστρώσεις δημοτικών και αγροτικών δρόμων στην Δημοτική Ενότητα Κόφινα και συγκεκριμένα στους οικισμούς Ασήμι, Σοκαρά, Αποϊνι, Λούρες, Στόλοι, Ίνια, Άκρια, Ατσιπάδες, Τσιφούτ Καστέλι, Στέρνες, Παναγιά, Διονύσι, Άκαμπτος , Στάβιες, Φουρνοφάραγγο και Καπετανιανά.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος έκανε λόγο για ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο του Δήμου, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως τα ασφαλτικά θα πέσουν στο σύνολό τους και αποκλειστικά στην Δημοτική Ενότητα Κόφινα, όπως ακριβώς προβλέπεται από την μελέτη.    

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook