Ελεγκτές που θα οριστούν τις επόμενες ημέρες από την Οικονομική Επιθεώρηση Κρήτης θα αναλάβουν την έρευνα της «μαύρης τρύπας» στο ταμείο του δήμου Γαύδου, ύψους 530.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Θανάσης Καρούντζος «μετά το αίτημά μας στο υπουργείο να γίνει οικονομικός έλεγχος, εστάλει έγγραφο προς την Οικονομική επιθεώρηση Κρήτης να οριστούν ειδικοί οικονομικοί ελεγκτές».

Το οικονομικό αυτό σκάνδαλο που είναι πρωτοφανές για έναν τόσο μικρό δήμο και ειδικά για τόσο μεγάλο ποσό, αποκαλύφθηκε αρχές Απριλίου, όταν ο δήμαρχος Γαύδου κ. Στράτος Λαμπάκης είπε στον κ.Καρούντζο πως έλειπαν κάποια χρήματα από το ταμείο του δήμου.

Όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ««έμαθα για το περιστατικό στις 3-4 Απριλίου όταν με είχε επισκεφθεί ο δήμαρχος Γαύδου και μου μίλησε για ένα ποσό της τάξεως των 25.000 ευρώ, διότι αυτά είχε διαπιστώσει μέσα στο 2011. Έδωσα εντολή να κάνει μια έρευνα για τα προηγούμενα έτη.

Σε σύσκεψη που είχαμε στα Χανιά μας ανακοίνωσε- παρουσία και της διευθύντριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Μιχαήλ και όλων των δημοτικών συμβούλων- ότι διαπίστωσε πως το έλλειμμα αυτό, φτάνει τις 530.000 από το 2008. Φαίνεται πως έχουν φύγει μέσω του συστήματος e-banking χρήματα από τον λογαριασμό του δήμου σε προσωπικό λογαριασμό».

Να σημειωθεί πως η Οικονομική Επιθεώρηση Κρήτης που – με εντολή του υπουργείου αναλαμβάνει την έρευνα της υπόθεσης της Γαύδου – έχει αναλάβει και την υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου ύψους 1,2 εκατομ ευρώ, στον πρώην δήμο Νεάπολης Λασιθίου.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook