Υλικά

• 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 80 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
• 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 2 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
• 4 γρ. αλάτι
• 280 γρ. καστανή ζάχαρη
• 200 γρ. βούτυρο (ανάλατο)
• 2 αυγά
• 2 βανιλίνες
• 250 γρ. νιφάδες βρώμης
• 100 γρ. σταφίδες
• 90 γρ. φουντούκια, αλεσμένα
• 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, περασμένη στον χοντρό τρίφτη

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το αφράτεμα.

Στο μεσοδιάστημα, κοσκινίζουμε τα 2 άλευρα με το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν. Αποσύρουμε τον κάδο και με αργές κινήσεις, προσθέτουμε το αλεύρι στο μίγμα της ζάχαρης.

Τέλος προσθέτουμε στο μίγμα, τη βρώμη, τα φουντούκια και τη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε και με ένα κουτάλι της σούπας απλώνουμε κουταλιά κουταλιά πάνω σε λαδόκολλα.

Φροντίζουμε να έχουν 4-5 εκατοστά κενό ώστε να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 18 λεπτά της ώρας.

Αποσύρουμε από το φούρνο και τα απλώνουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν.