Συνέδριο διοργανώνει ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης, υπό την αιγίδα του δήμου Φαιστού.

«Μεταναστευτική Πολιτική – Διεθνείς Τάσεις και Προβληματισμοί στη Σύγχρονη Ελλάδα» είναι ο τίτλος του διήμερου συνεδρίου που πραγματοποιείται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου στο Ζαρό και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού.

Το συνέδριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ζαρού, ενώ υπεύθυνος φορέας για τη διοργάνωση του είναι ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα συζητηθούν έντεκα διαφορετικές θεματικές ενότητες, που αναλυτικά είναι οι:

1.            Το φαινόμενο της σύγχρονης μετανάστευσης σε Ελλάδα και Ευρώπη.

2.            Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μεταναστευτικό ζήτημα.

3.            Μεταναστευτική πολιτική σε εθνικό και υπερεθνικό ζήτημα.

4.            Παγκοσμιοποίηση και μετανάστευση.

5.            Το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης.

6.            Διαπολιτισμική Εκπαίδευση – Εκπαίδευση και Μετανάστευση.

7.            Μετανάστευση και ανθρώπινα δικαιώματα.

8.            Εργασία και μετανάστευση.

9.            Μετανάστευση και κοινωνική ενσωμάτωση.

10.          Κοινωνική πολιτική – Συμμετοχή των μεταναστών.

11.          Διεθνή μεταναστευτικά ρεύματα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου αναμένεται να τοποθετηθούν διακεκριμένοι επιστήμονες, καθηγητές, πολιτικοί και εκπρόσωποι φορέων, που θα αναλύσουν πολλά και σημαντικά ζητήματα γύρω από την ευρύτερη θεματική της μετανάστευσης.

Μεταξύ των εισηγητών από τον Πανεπιστημιακό χώρο, είναι ο πρόεδρος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Νίκος Παπαδάκης, ο Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Πολιτικής Επιστήμης Στυλιανός Χιωτάκης, οι καθηγητές του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Κωνσταντίνος Λάβδας, Μιχαήλ Τσινισιζέλης και ο καθηγητής Δημήτριος Κοτρόγιαννος.

Στο συνέδριο αναμένεται επίσης να παραστούν οι βουλευτές του νομού Ηρακλείου, Φραγκίσκος Παρασύρης, Λευτέρης Αυγενάκης και Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook