Πυρκαγιά κατέκαψε στη διάρκεια της νύκτας τουλάχιστον 23 κτίρια σε μια μικρή πόλη της δυτικής Νορβηγίας, ενώ 52 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, κυρίως επειδή εισέπνευσαν καπνό, ανακοίνωσαν σήμερα η αστυνομία και τοπικές αρχές.

Η αστυνομία απομάκρυνε αρκετές εκατοντάδες κατοίκους από το κέντρο της πόλης Λαερνταλσόιρι, περιλαμβανομένου ενός τμήματος γνωστού για τα ξύλινα σπίτια του, το οποίο αποτελεί τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Νορβηγίας.

Ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση ή για αγνοούμενους.
Ισχυροί άνεμοι και μια διακοπή της ηλεκτροδότησης εμπόδισαν αρχικά την επέμβαση των πυροσβεστών. Οι τηλεπικοινωνίες επηρεάσθηκαν επίσης.

"Ο άνεμος έπεσε, πράγμα που βελτιώνει τις προοπτικές της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, η οποία όμως δεν έχει τεθεί ακόμη πλήρως υπό έλεγχο", δήλωσε προς το πρακτορείο ειδήσεων NTB ο Οντ Άρνε Σόλβαγκ της περιφερειακής αστυνομίας.

Ένα ελικόπτερο που χρησιμοποιείται για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών επιστρατεύθηκε για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, μαζί με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα. Έχουν αναπτυχθεί περίπου 100 πυροσβέστες.

newsbomb.gr