Υλικά
 
• 1 κιλό αρνί, κομμένο σε μερίδες
• 1 κιλό σταμναγκάθι, καθαρισμένο και πλυμένο
• 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μικρούς κύβους
• 150 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• 180 ml. χυμό λεμονιού
• 1 ½ κ. σούπας αλεύρι 
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
 
Εκτέλεση
 
Πλένουμε πολύ καλά και στραγγίζουμε το κρέας. Σε πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε νερό και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Ρίχνουμε το κρέας (το νερό πρέπει να το σκεπάζει ίσα ίσα) και το αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις. Ξαφρίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά της ώρας. Αποσύρουμε το κρέας και σουρώνουμε τον ζωμό, κρατώντας τον κατά μέρος. 
 
Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ιδρώσουν τα κρεμμύδια χωρίς όμως να πάρουν χρώμα. 
 
Προσθέτουμε το κρέας και τα στριφογυρίζουμε μαζί για 2-3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και σβήνουμε με το ζωμό. Το αφήνουμε να βράσει για 35- 40 λεπτά ακόμα, σε χαμηλή φωτιά. 
 
Σε εκείνο το σημείο, βάζουμε το σταμναγκάθι, το αφήνουμε να πάρει εκ νέου μία βράση και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε ακόμα για 10-12 λεπτά και τελειώνουμε ρίχνοντας το χυμό του λεμονιού.
 
Διορθώνουμε τη γεύση αν χρειαστεί και σερβίρουμε.