Δεκάδες Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, κυρίως άνθρωποι που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, απομακρύνθηκαν σήμερα από τον καταυλισμό του Γιάρμουκ, στα νότια της Δαμασκού, ο οποίος πολιορκείται από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

«Άρχισε η εκκένωση για ορισμένους ανθρώπους που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», είπε ένας αξιωματούχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ο Ανουάρ Άμπντελ Χάντι, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, 50 ασθενείς έχουν ήδη εγκαταλείψει τον καταυλισμό και τις επόμενες ώρες θα φύγει άλλοι τόσοι.

Σύροι αντάρτες έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος του Γιάρμουκ εδώ και περίπου έναν χρόνο. Επί πολλούς μήνες ο στρατός πολιορκεί τον καταυλισμό και τους περίπου 20.000 Παλαιστίνιους που διαμένουν εκεί. Εξαιτίας του αποκλεισμού και της έλλειψης τροφίμων και φαρμάκων που έχει προκαλέσει αυτή η κατάσταση, περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν πεθάνει στον καταυλισμό.

Ο Άμπντελ Χάντι είπε ότι αναμένεται να απομακρυνθούν από την περιοχή συνολικά 600 άνθρωποι, παιδιά, έγκυες γυναίκες και πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες.

Με βάση επίσημα στοιχεία οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες που ζουν στη Συρία ανέρχονται συνολικά στις 500.000. Οι μισοί από αυτούς έχουν εκτοπιστεί μετά την έναρξη του εμφυλίου, τον Μάρτιο του 2011.

newpost.gr