Δυο περιπτώσεις ατόμων βρέθηκαν στην Κρήτη, που είχαν καταθέσει πλαστά πιστοποιητικά στις προσλήψεις που είχαν γίνει επί Καποδίστρια στην Δημοτική Αστυνομία.

Το θέμα ξεκίνησε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού, όπου ουσιαστικά κατάργησε την Δημοτική Αστυνομία και έθεσε σε διαθεσιμότητα το προσωπικό. Εκτός από τα άτομα που παρέμειναν στους Δήμους, ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία δήλωσης προτίμησης θέσεων για απορρόφηση τους στην ΕΛ.ΑΣ., τις Εφορίες, τις Φυλακές και άλλες θέσεις.

Ταυτόχρονα το Υπουργείο ζήτησε από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης να γίνει έλεγχος στα πιστοποιητικά όλων των ατόμων που είχαν προσληφθεί τα προηγούμενα χρόνια στην Δημοτική Αστυνομία σε όλη την χώρα.

Μετά τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις ανά την Ελλάδα έχουν γίνει προσλήψεις με πλαστά πιστοποιητικά, όπου οδήγησε σε απόλυση 46 ατόμων, ενώ ελέγχονται ακόμα 100, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας να έχει τελειώσει σε 20 μέρες περίπου.

Στην Κρήτη υπήρξαν δύο περιπτώσεις, στους Δήμους Ηρακλείου και Πλατανιά.

Όλοι οι παραβάτες, εκτός από την ανάκληση διορισμού και την απόλυση τους, αντιμετωπίζουν και άλλες κυρώσεις, όπως επιστροφή των χρημάτων που έλαβαν, αλλά και ποινικές κυρώσεις, όπως αυτή της πλαστογραφίας.

Κυρώσεις αντιμετωπίζουν και οι Δήμοι που δεν θα προχωρήσουν άμεσα σε υλοποίηση της απόφασης, όπως διοικητικές ποινές στους αρμόδιους υπαλλήλους, αλλά ο ίδιος ο Δήμαρχος μπορεί να αντιμετωπίσει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντός.

Το Υπουργείο όπως φαίνεται να δείχνει αποφασισμένο να πατάξει όλες εκείνες τις περιπτώσεις που ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και στέρησαν την δουλειά σε κάποιους άλλους υποψηφίους που ενώ είχαν τα νόμιμα πιστοποιητικά, τους «έφαγαν» την θέση κάποιοι επιτήδειοι.

Γιάν. Ξ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook